Αρχική OUR VIEW Καπλάνης: «Θα πάψουμε να είμαστε φτωχός συγγενής της Δυτικής Αττικής»

Καπλάνης: «Θα πάψουμε να είμαστε φτωχός συγγενής της Δυτικής Αττικής»

Εικόνα για τον Δήμαρχο Αγ. Βαρβάρας, Γιώργο Καπλάνη.

Ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, μιλά για την μετά Μετρό εποχή.

Η ολοκλήρωση του νέου σταδίου, της Αγίας Ελεούσας, η πραγμάτωση ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, η λειτουργία του Μετρό σε ένα περίπου χρόνο, αλλά και η προσπάθεια για την αξιοποίηση του χώρου στην πρώην Βιοχρώμ είναι μερικά από τα έργα που θα δώσουν νέα πνοή στην Αγία Βαρβάρα.

Ειδικά η λειτουργία του Μετρό αναμένεται να αλλάξει ριζικά και εννοείται προς το καλύτερο, την ποιότητα ζωής στον Δήμο. Ας δούμε τι λέει για όλα αυτά η άρχουσα αρχή, ο Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης, ο οποίος μας άνοιξε με ευχαρίστηση την πόρτα του γραφείου του και πρέπει να του αναγνωρίσουμε την άψογη φιλοξενία του.

Ερ.: Δήμαρχε τι γίνεται με το στάδιο της Ελεούσας; Προχωρούν τα έργα;

Απ.: Σε 5 μήνες το στάδιο θα είναι έτοιμο να παραδοθεί προς λειτουργία και έτσι να πάψει η επί μια 15ετία έλλειψη γηπέδου στις ομάδες της περιοχής. Έχουν χρηματοδοτηθεί και φτιάχνονται τα αποδυτήρια και ο περιβάλλοντας χώρος γύρω από το γήπεδο, οπότε ένα όνειρο ζωής για τους κατοίκους γίνεται πραγματικότητα. Αυτό που μας καίει όμως σαν Δήμο πραγματικά είναι η δημιουργία ανοικτών χώρων άθλησης. Έχουν γίνει οι μελέτες και ελπίζουμε να εγκριθούν και να χρηματοδοτηθούν όσο πιο έγκαιρα γίνεται για να παραδώσουμε, στους δημότες, χώρους όπου θα μπορούν να αθλούνται από μικρά παιδιά έως την τρίτη ηλικία. Δυστυχώς είναι κάτι που λείπει από τον Δήμο μας εδώ και χρόνια. Ήρθε η ώρα λοιπόν να πάρει σάρκα και οστά ένα ακόμη μεγάλο έργο.

Ερ.: Με τον ερχομό του Μετρό σε ένα χρόνο η περιοχή θα αλλάξει σημαντικά, θα υπάρξει τεράστια αναβάθμιση. Τι ευελπιστείτε σαν Δήμος;

Απ.: Όντως, όπου έχει πάει το Μετρό έχει φέρει ανάπτυξη εμποροοικονομική στις περιοχές. Κάτι ανάλογο πιστεύουμε ότι θα συμβεί κι εδώ. Μην ξεχνάμε ότι σαν Δήμος έχουμε δύο στάσεις μετρό. Την Αγία Μαρίνα και την Αγία Βαρβάρα. Οπότε αν εκμεταλλευτούμε κατάλληλα το όλο έργο θα έχουμε τεράστια οφέλη βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα. Θα είναι καλό για την περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής. Δεν θα είμαστε δηλαδή ο φτωχός συγγενής των Δυτικών Συνοικιών.

Ερ.: Ας πάμε στο θέμα της Βιοχρώμ. Γιατί μένει αναξιοποίητος ο χώρος;

Απ.: Κοιτάξτε. Θα μπορούσε στον χώρο αυτό να μεταφερθούν πολλές υπηρεσίες του Δήμου όπως το ωδείο και η δραματική σχολή της πόλης, που είναι η μοναδική από όλους τους Δήμους που δίνει κρατικό πτυχίο, όπως και η βιβλιοθήκη. Εν τούτοις, υπάρχουν πολλές δυσκολίες καθώς μόνοι μας σαν Δήμος δεν μπορούμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο… Πρέπει να υπάρξει συνεργασία με την περιφέρεια, το υπουργείο οικονομικών αλλά και ιδιώτες επενδυτές ώστε να φτιαχτεί εκεί κάτι σαν εμπορικό κέντρο, όπου θα υπάρχουν  εστιατόρια, καφετέριες και εμπορικά καταστήματα. Μην ξεχνάμε ότι δίπλα είναι το Πράκτικερ, όσο και ο σταθμός Μετρό Αγία Μαρίνα. Έχουμε κάνει κάποιες επαφές όμως το εγχείρημα έχει μέγιστο βαθμό δυσκολίας για να επιτευχθεί. Ελπίζουμε ότι σε βάθος χρόνου θα υπάρξουν επενδυτές που θα ενδιαφερθούν για τον χώρο. Αν υλοποιηθεί το έργο αυτό η Αγία Βαρβάρα σαν Δήμος θα αλλάξει εντελώς μορφή.

Εφημερίδα City View – 11ο τεύχος
Ν. Νίκας