Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Καμμένος: Προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών

Καμμένος: Προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών

Καμμένος

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε ξεκάθαροι. Καταψηφίζουμε την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, γιατί επικυρώνει τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία θεωρούμε προδοτική για τη χώρα και παραχώρηση του όρου Μακεδονία», ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

Το παράξενο είναι, είπε ο Πάνος Καμμένος, ότι κύριος υποστηρικτής της συγκεκριμένης συμφωνίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. «Βλέπω μαχόμενοι όλοι να στηρίζετε τη συμφωνία αυτή.

εν σας προβληματίζει ότι η Συμφωνία αυτή οδηγεί στη δημιουργία της μεγαλύτερης βάσης στα Σκόπια αύριο και με την υπογραφή σας και με την ψήφο σας, αυτή η βάση θα φιλοξενήσει τα πυρηνικά του Ιντσιρλίκ, εντός των επομένων εννέα μηνών;», απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρόσθεσε:

«Σήμερα υπογράφετε και εγκρίνετε την ίδρυση της μεγαλύτερης βάσης του ΝΑΤΟ στα Σκόπια».

Ο Πάνος Καμμένος έθεσε μια ακόμη παράμετρο, όταν αναρωτήθηκε «πού είναι οι ευαισθησίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάλυση της δημοκρατίας στο κρατίδιο των Σκοπίων».

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε, μόνο δημοκρατική δεν ήταν, είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρόσθεσε: «Είδαμε εκβιασμούς, φυλακίσεις και αποφυλακίσεις βουλευτών, μέχρι να υπάρξει ο αριθμός των βουλευτών, που απαιτούνταν για τη στήριξη της Συμφωνίας.

Είδαμε να παραβιάζονται τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Το δημοψήφισμα δεν ήταν έγκυρο. Ούτε αυτό δεν σας πείραξε;».

«Αυτή η Συμφωνία δεν φέρει καν την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπογραφή που απαιτείται για να είναι έγκυρη η συμφωνία από την άλλη πλευρά», είπε επίσης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπογράμμισε ότι η Συμφωνία παραβιάζεται ακόμη και τώρα, με τις δημόσιες δηλώσεις εκείνων που την υπέγραψαν από την άλλη πλευρά.

Ο κ. Καμμένος προειδοποίησε ότι «η Συμφωνία ανατρέπει ακόμα και τη Συμφωνία της Γιάλτας και μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα δράματα, στο χώρο των Βαλκανίων στο μέλλον».

Σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ είπε ότι θέση της είναι το erga omnes με γεωγραφικό προσδιορισμό, «δηλαδή παράδοση του όρου Μακεδονία και το “ Βόρεια Μακεδονία” δώρο στους Σκοπιανούς».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο εσωτερικό της ΚΟ του κόμματος.

«Εμείς που έχουμε σταθερή θέση και τη στηρίξαμε αυτή τη θέση αποχωρώντας από την κυβέρνηση, κινδυνεύουμε, με μεθοδεύσεις του προέδρου της Βουλής να πληρώσουμε ακόμη και με διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας», είπε ο κ. Καμμένος και αναφέρθηκε και ονομαστικά στις κ.κ. Παπακώστα, Κουντουρά και τους κ.κ. Κουίκ και Κόκκαλη.

«Το αριστερό άνοιγμα, ο κεντροαριστερός προοδευτικός πόλος έγινε με δεξιό πρόσημο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο Π. Καμμένος επανέφερε τις αιτιάσεις για την αντισυνταγματικότητα της Κύρωσης του Πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ λέγοντας ότι η Ελλάδα εκχωρεί εθνική κυριαρχία, διότι, μετά την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, παύει η Ελλάδα να έχει κυρίαρχο δικαίωμα να ζητήσει, με βάση το άρθρο 5 του Καταστατικού του ΝΑΤΟ, συλλογική άμυνα έναντι όμορου κράτους.