Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Μπάμπης Καραθάνος για Κατσίφα: Καμία σχέση με οργανώσεις

Μπάμπης Καραθάνος για Κατσίφα: Καμία σχέση με οργανώσεις

Μπάμπης Καραθάνος

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, έκανε λόγο για ένα «καλό παιδί» που «δεν είχε καμία σχέση με οργανώσεις».

«Δεν είχε ενοχλήσει ή ενοχληθεί ποτέ, δεν προκαλούσε, ούτε είχε τσακωθεί με κανέναν», τόνισε.

Σημείωσε μάλιστα ότι είχε «έμφυτο πατριωτισμό».

«Έλεγε και έγραφε εθνικιστικά πράγματα, αλλά δεν έγραφε τίποτα κατά των Αλβανών», ανέφερε σχετικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κατσίφας στόλιζε κάθε χρόνο το χωριό με ελληνικές σημαίες.

Μιλώντας για την ημέρα της δολοφονίας, σημείωσε επικαλούμενος αυτόπτη μάρτυρα πως «πριν από τη δολοφονία κάποιος αστυνομικός κατέβασε μία σημαία, κι άρχισαν οι αστυνομικοί να του λένε ‘κάτσε να δεις τις θα πάθεις’».

Τότε, σύμφωνα πάντα με την ίδια μαρτυρία, ο 35χρονος πήγε στο σπίτι του να πάρει μία σημαία και πήρε και το όπλο.

«Συνελήφθη στη Δεξαμενή και σύρθηκε για 100 μέτρα και εκεί εκτελέστηκε εν ψυχρώ», δήλωσε, συμφωνώντας ουσιαστικά με τον Π.Πάπιστα.

Επίσης, επιβεβαίωσε ότι ο ιατροδικαστής των Ιωαννίνων μεταβαίνει στην Αλβανία, καθώς και δύο πραγματογνώμονες και ένας δικηγόρος από την Ελλάδα.

Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΙ ο Μπάμπης Καραθάνος υποστήριξε πως οι αλβανικές αρχές διέπραξαν μία «στυγνή εκτέλεση», με δύο σφαίρες, μία στο μέτωπο και μία στο στήθος.

Προανήγγειλε επίσης νέες εξελίξεις στις έρευνες για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή, καθώς όπως επεσήμανε δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη αν πυροβολήθηκε από κοντινή ή μακρινή απόσταση.

«Ο Κωνσταντίνος δεν ανήκε σε καμία οργάνωση. Ούτε στην Χρυσή Αυγή ούτε στην ΜΑ.ΒΗ. (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου). Δεν ήταν ψυχοπαθής».

Ο Μπάμπης Καραθάνος συμπλήρωσε πως όλα ξεκίνησαν όταν οι αλβανικές αρχές αυτοβούλως κατέβασαν την ελληνική σημαία από το νεκροταφείο. Και όλα αυτά εν μέσω των εορτασμών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Σε εκείνο το σημείο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, ο 35χρονος ομογενής πήρε δική του σημαία από το σπίτι του και την ανύψωσε στο νεκροταφείο.

Όταν λοιπόν οι αστυνομικοί πήγαν για να τον συλλάβουν εκείνος (ο Κωνσταντίνος) πήρε το καλάσνικοφ και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

«Δεν πυροβόλησε εναντίον των Αλβανών αστυνομικών. Θα δούμε αν η σφαίρα που βρέθηκε στο περιπολικό προέρχεται από το όπλο του Κατσιφα ή από άλλο όπλο».