Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Καλαμαριά: Παρέμβαση του τμήματος ρατσιστικής βίας για την κατάληψη

Καλαμαριά: Παρέμβαση του τμήματος ρατσιστικής βίας για την κατάληψη

Καλαμαριά: Παρέμβαση του τμήματος ρατσιστικής βίας για την κατάληψη

Το τμήμα ρατσιστικής βίας, ερευνά την κατάληψη σε Γυμνάσιο της Καλαμαριάς. Μοναδικό αίτημα, είναι η αποπομπή 12χρονου μαθητή με εκ γενετής σύνδρομο.

Την παρέμβαση του τμήματος ρατσιστικής βίας, έχει προκαλέσει η κατάληψη στο 2ο Γυμνάσιο της Καλαμαριάς. Μοναδικό αίτημα είναι η απομάκρυνση ενός συμμαθητή των παιδιών.

Πρόκειται για έναν 12χρονο που αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες λόγω συνδρόμου που έχει εκ γενετής, γεγονός που δυσκολεύει την ομαλή ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με το «Έθνος», σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από το τμήμα ρατσιστικής βίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης για το περιστατικό.

Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας προκειμένου να καθορίσει με την σειρά της τον τρόπο παρέμβασής της.

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, διαμαρτυρήθηκαν και απείχαν από τα μαθήματά τους την περασμένη Παρασκευή κατηγορώντας τον για πρόκληση φθορών και σωματική βία.

Όπως καταγγέλλουν μέσω του δικηγόρου τους οι γονείς των παιδιών του σχολείου, ο 12χρονος παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά απέναντι στους συμμαθητές του και στους καθηγητές και δημιουργεί συνεχώς προβλήματα.

Μάλιστα, οι μαθητές είχαν αναρτήσει ένα χαρτί στην καγκελόπορτα του σχολείου, στο οποίο κατονόμαζαν τον μαθητή και ανέφεραν τις αιτίες της απαγόρευσης παραμονής του στο σχολείο.

Από την πλευρά τους, οι γονείς του αγοριού, κάνουν λόγο για δραματικές καταστάσεις που βιώνει η οικογένεια τους. Χαρακτηρίζουν την κίνηση της κατάληψης ως πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας σε βάρος του παιδιού τους.

Την υπόθεση στο φως της δημοσιότητας έφερε η εφημερίδα «Μακεδονία».