Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Καιρός: Υψηλότατες θερμοκρασίες το επόμενο διήμερο

Καιρός: Υψηλότατες θερμοκρασίες το επόμενο διήμερο

Καιρός

Καιρός: Μετά τις καταιγίδες, τους κεραυνούς και το χαλάζι έρχεται ένα ζεστό διήμερο με τον καιρό να αλλάζει και τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΕΡΜΟ ΔΙΗΜΕΡΟ – «ΤΑΒΑΝΙ» ΟΙ 37-38°C

Μετά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που έπληξαν πολλές περιοχές της ηπειρωτικές Ελλάδας, ο καιρός φαίνεται ότι θα αλλάξει άρδην με αποτέλεσμα να περιμένουμε ένα ιδιαίτερα θερμό διήμερο (Πέμπτη – Παρασκευή) όπου ο υδράργυρος ειδικά την Παρασκευή θα προσεγγίσει ακόμη και τους 37-38°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της χώρας.

ΖΕΣΤΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Μπορεί η θερμοκρασία να ανέβει τις επόμενες τουλάχιστον 2 ημέρες, όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για καύσωνα διότι οι μέγιστες τιμές του υδραργύρου δεν θα αγγίξουν ακραίες τιμές. Μπορούμε απλά όμως να κάνουμε λόγο για μια μέτριας έντασης θερμή εισβολή, μικρής διάρκειας όπου η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσει τους 36°C και μάλιστα τοπικά θα αγγίξει και τους 37-38°C.

ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΣΤΑ ΕΥΠΑΘΗ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ ΤΜΗΜΑΤΑ

Οι περιοχές όπου κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και Παρασκευής θα επηρεαστούν είναι οι εξής ακόλουθες :

– Κεντρική Μακεδονία (τοπικά)
– Δυτική Στερεά
– Δυτική Πελοπόννησος
– Ανατολική Στερεά (τοπικά)
– Ανατολική Πελοπόννησος (τοπικά)

ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΠΕΜΠΤΗΣ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Όπως θα δείτε στον ακόλουθο χάρτη, στα τμήματα που σας προανέφερα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36-37°C και τοπικά τους 38°C. Σε πολύ τοπικό επίπεδο ίσως δούμε και λίγο μεγαλύτερες θερμοκρασίες, όμως αυτό, ακόμη και αν συμβεί, θα είναι για πολύ λίγες περιοχές της χώρας.

Καιρός

Πάντως η πιο ζεστή ημέρα θα είναι η Παρασκευή σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία.