Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Καιρός: Ισχυρή καταιγίδα – Προβλήματα σε Δυτική Αττική και Ηράκλειο

Καιρός: Ισχυρή καταιγίδα – Προβλήματα σε Δυτική Αττική και Ηράκλειο

ΕΜΥ

Καιρός: Ισχυρή καταιγίδα – Προβλήματα σε Δυτική Αττική και Ηράκλειο: Τα ξημερώματα έκανε την εμφάνιση της iσχυρή καταιγίδα και στην Αττική με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην Δυτική Αττική καθώς και στις περιοχές Ηρακλείου και Νέας Ιωνίας.

Καιρός: Ισχυρή καταιγίδα – Προβλήματα σε Δυτική Αττική και Ηράκλειο

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την πυροσβεστική έως και λίγο μετά τις 9:20 καταγράφτηκαν 148 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων και άντληση υδάτων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα φάνηκε να κυριαρχεί σε Περιστέρι, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία.

Η κακοκαιρία προκάλεσε τεράστιο πρόβλημα και στην κίνηση στους δρόμους της πόλης από πολύ νωρίς εξαιτίας της συσσώρευσης υδάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έπεσαν συνολικά 800 κεραυνοί στην Αθήνα ενώ οι περισσότερες καταστροφές έπληξαν το Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στον ΘΕΜΑ 104,6  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος μεταξύ άλλων είπε:

«έσπασαν τσιμεντένιες κολώνες της ΔΕΗ, έπεσαν δέντρα εκατοντάδων ετών και έχουμε πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση».

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να είναι σύντομο, καθώς τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλες τις περιοχές.

Ωστόσο το κύμα κακοκαιρίας ήταν σύντομο καθώς τα φαινόμενα θα υποχωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας στην Αθήνα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Όσον αφορά τις περιοχές του Ιονίου  Περισσότεροι από 10.000 ήταν οι  κεραυνοί που  έπεσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, με την κακοκαιρία να αφήνει πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους και ζημιές κυρίως σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά.