Αρχική Exclude Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες από Τετάρτη – Κίνδυνος και για την Αττική

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες από Τετάρτη – Κίνδυνος και για την Αττική

Καιρός

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες από Τετάρτη – Κίνδυνος και για την Αττική

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες από Τετάρτη – Κίνδυνος και για την Αττική. Μπορεί η εβδομάδα να ξεκινάει με καλό καιρό ωστόσο, αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός θα είναι κακός σε όλη την χώρα, δήλωσε ότι:

«Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που θα προκαλέσει αυτή η οργανωμένη ύφεση θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες πιθανόν και από χαλάζι και έντονους κεραυνούς, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, η πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και τα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα».

Στην Αττική αναμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες προς το μεσημέρι της Τετάρτης ενώ μέσα στη νύχτα προς την Πέμπτη θα δούμε υποχώρηση των φαινομένων.

Υψηλός είναι ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της πόλης.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι:

 «Σύμφωνα με τα διαθέσιμα μετεωρολογικά στοιχεία από νωρίς το πρωί της Τετάρτης τα φαινόμενα θα αρχίσουν να επηρεάζουν το Ιόνιο και την Ήπειρο ενώ προς το μεσημέρι – απόγευμα θα επηρεαστούν η Στερεά, η Πελοπόννησος, η Εύβοια, κατά τόπους η Κρήτη με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα, οι Κυκλάδες, η Θεσσαλία και οι Σποράδες.

Προς τις βραδινές ώρες και μέσα στην Πέμπτη θα επηρεαστούν πρόσκαιρα η Χαλκιδική, το ανατολικό Αιγαίο και η βορειοανατολική χώρα οπότε και θα ολοκληρώσει τη δράση του αυτό το κύμα κακοκαιρίας μιας και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η βελτίωση του καιρού και από τα δυτικά» 

Τέλος, να επισημανθεί ότι δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν υδροστρόβιλοι ή ανεμοστρόβιλοι κυρίως στο το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά – δυτική Πελοπόννησο, τα παράλια της Κρήτης, τις Κυκλάδες, την Εύβοια και το ανατολικό – νοτιοανατολικό Αιγαίο.