Αρχική Χωρίς κατηγορία Καιρός: Έρχεται τριήμερο “φωτιά” με αποπνικτικές θερμοκρασίες

Καιρός: Έρχεται τριήμερο “φωτιά” με αποπνικτικές θερμοκρασίες

θερμοκρασία

Καιρός: Ένα τριήμερο “φωτιά”, καθώς σύμφωνα με το Meteo θα “ψηθούμε”!

Από την Παρασκευή 9 Αυγούστου έως την Κυριακή 11 Αυγούστου, το σύνολο της χώρας θα βιώσει ένα πολύ ζεστό τριήμερο, με το Σάββατο να αποτελεί την πιο ζεστή ημέρα από τις τρεις η θερμοκρασία θα φθάσει και θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά, στα βόρεια και στα δυτικά ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι πιο «καυτές» πόλεις θα είναι το Αγρίνιο, όπου το θερμόμετρο θα φθάσει τους 39 την Παρασκευή και θα ανέβει στους 41 βαθμούς το Σάββατο, ενώ θα πέσει ελαφρά στους 40 την Κυριακή, καθώς και η Λάρισα, με 39 την Παρασκευή, έως 40 το Σάββατο και 37 βαθμοί την Κυριακή.

Η Αθήνα, από την άλλη, δεν θα έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία, έως 36 την Παρασκευή και το Σάββατο και 34 την Κυριακή.

Ούτε τη Θεσσαλονίκη, όμως, θα «λυπηθεί» ο καύσωνας, όπου, αν και πιο βόρεια, το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς το Σάββατο και 34 την Κυριακή.

Πιο νότια, η Ρόδος θα έχει έως 37 βαθμούς το Σάββατο και 38 την Κυριακή, ενώ χαμηλότερες θα είναι οι αναμενόμενες μέγιστες θερμοκρασίες στο Ηράκλειο Κρήτης, με 31 βαθμούς το Σάββατο και 32 την Κυριακή.

Πάντως, ευτυχώς, ένα μελτέμι που θα πνέει από τα βόρεια θα μειώσει το αίσθημα δυσφορίας και θα «δώσει μια ανάσα» στους κατοίκους από περιοχές του Αιγαίου, καθώς και από αρκετές περιοχές της ανατολικής Στερεάς, Αττικής και Πελοποννήσου.