Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Καιρός: Απότομη αλλαγή με καταιγίδες από το μεσημέρι

Καιρός: Απότομη αλλαγή με καταιγίδες από το μεσημέρι

Καιρός

Καιρός: Μπορεί να έχει μειωθεί η θερμοκρασία, ειδικά τα βράδια, αλλά σε γενικές γραμμές ο καιρός παραμένει αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η κατάσταση αυτή αλλάζει, καθώς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου, αναμένονται έντονες βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και συγκεκριμένα στην Ήπειρο, τη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία, στα ορεινά και ημιορεινά κεντρικά ηπειρωτικά, καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Πελοποννήσου.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, με τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στα βόρεια, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που επισημαίνει ότι ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας κατά τη διάρκεια των φαινομένων, δηλαδή τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τρίτης.

Στο μεταξύ, ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός ανέφερε ότι θα συνεχιστεί το καλοκαίρι αυτή την εβδομάδα με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει από την επόμενη, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά την Παρασκευή και το Σάββατο και δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Από την επόμενη εβδομάδα θα κάνουν την εμφάνισή τους τα πρωτοβρόχια και θα πέσει σημαντικά η θερμοκρασία.