Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Ιβάν Σαββίδης: Το μήνυμα του για την 28η Οκτωβρίου

Ιβάν Σαββίδης: Το μήνυμα του για την 28η Οκτωβρίου

Ιβάν Σαββίδης

Ο Ιβάν Σαββίδης έστειλε το δικό του μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου, τονίζοντας πως οι άθλοι των Ελλήνων πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για όλους.

Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη: «Η 28η Οκτωβρίου θα παραμείνει για πάντα στην ιστορία του ελληνικού λαού ως ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και ευγνωμοσύνης για εκείνους που ήταν οι πρώτοι που αντιμετώπισαν τον φασίστα εισβολέα.

Το θάρρος, η σταθερότητα, ο ηρωισμός, η ανιδιοτελής αφοσίωση των Ελλήνων πατριωτών στην πατρίδα είναι ένα αιώνιο παράδειγμα που θα ακολουθεί τις μελλοντικές γενιές. Τα κατορθώματα των Ελλήνων είναι ένα παράδειγμα πίστης στα ιδανικά της ελευθερίας, της ηθικής, της δημιουργίας.

Οι δεκαετίες περνούν, αλλά το “ΟΧΙ”, που ο ελληνικός λαός είπε ενάντια σε φασισμό, πόλεμο και βία, δεν χάνει τη σημασία του. Σήμερα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε σθεναρά κάθε κακό που απειλεί την επικρατούσα παγκόσμια τάξη. Αυτή η σημαντική ημέρα να μας δώσει νέα δύναμη για δημιουργική δουλειά προς όφελος του ελληνικού λαού, για την ευημερία της Ελλάδας και την ειρήνη στη γη.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδης