Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ιταλία: Μπουλντόζες κατεδάφισαν τις βίλες της μαφιόζικης φατρίας Casamonica

Ιταλία: Μπουλντόζες κατεδάφισαν τις βίλες της μαφιόζικης φατρίας Casamonica

Ιταλία: Μπουλντόζες κατεδάφισαν τις βίλες της μαφιόζικης φατρίας Casamonica

Στην κατεδάφιση οκτώ αυθαίρετων βιλών της μαφιόζικης φατρίας Casamonica, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές στα περίχωρα της Ρώμης.

«Σήμερα ξεκινάμε την κατεδάφιση των δύο πρώτων βιλών» δήλωσε η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, την ώρα που η δημοτική αστυνομία απομάκρυνε τα τελευταία έπιπλα από τις επαύλεις που είναι διακοσμημένες με αγάλματα ζώων, πολυελαίους και τοιχογραφίες της μαφιόζικης φατρίας Casamonica.

«Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν κι εμείς θα κατεδαφίσουμε τις οκτώ βίλες. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι αυτή η γη να επιστρέψει στους πολίτες» της Ρώμης, είπε η δήμαρχος.

Οι επαύλεις που οικοδομήθηκαν χωρίς άδεια βρίσκονται στο προάστιο Κουαντράρο, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Περισσότεροι από 600 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, που ξεκίνησε χθες με την απομάκρυνση των περίπου τριάντα ενοίκων των πολυτελών κατοικιών.

«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τους κατοίκους της Ρώμης. Αποκαθιστούμε τη νομιμότητα, τους κανόνες, την πειθαρχία και την ασφάλεια» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Η φατρία της Casamonica κατηγορείται για απάτες, εκβιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών και τα μέλη της θεωρούνται πολύ βίαια.