Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ISIS: Νέες επιθέσεις τύπου Μπανταγκλάν

ISIS: Νέες επιθέσεις τύπου Μπανταγκλάν

ISIS: Νέες επιθέσεις τύπου Μπανταγκλάν

Νέες επιθέσεις τύπου Μπανταγκλάν ετοιμάζει το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times. Οι πληροφορίες διέρρευσαν κατά την εκστρατεία αφανισμού του Ισλαμικού Κράτους στην Μέση Ανατολή. Δυτικοί στρατιώτες εντόπισαν σκληρό δίσκο με έγγραφα των τζιχανιστών, όπου περιγράφονταν οι μελλοντικές τους επιχειρήσεις.

Παρά την καταστροφή του Ισλαμικού Χαλιφάτου, οι τζιχαντιστές υποστηρίζουν ότι θα συνεχίσουν τις δράσεις τους. Έχουν χωρίσει τη στρατηγική της οργάνωσης στο εξωτερικό σε δύο μέρη: τις επιχειρήσεις και τα σύνορα, και δρουν σε δυο μέτωπα. Το πρώτο βρίσκεται στην Ρωσία και την Γερμανία και συντονίζεται από τον Αμπού Χαμπαμπ αλ-Μουχατζίρ. Το δεύτερο είναι στην βορειοανατολική Συρία υπό άλλο διοικητή.

Επόμενοι στόχοι τους είναι οι ληστείες τραπεζών με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της δράσης τους. Ακόμα, σχεδιάζουν δολοφονίες, επιθέσεις με οχήματα και κυβερνοεπιθέσεις.

Από ότι φαίνεται παρά την «καταστροφή» του το Ισλαμικό Κράτος δρα παρασκηνιακά, συντονίζει ένα παγκόσμιο δίκτυο και ετοιμάζει νέες επιθέσεις με κύρια αρχηγεία την Συρία και το Ιράκ.