Αρχική CULTURE iPhone X: Αυτό είναι το premium μοντέλο της Apple με bezel-less οθόνη...

iPhone X: Αυτό είναι το premium μοντέλο της Apple με bezel-less οθόνη OLED

Το iPhone X αποτελεί την νέα premium πρόταση της Apple, η οποία έρχεται να συμπληρώσει την σειρά των iPhone και τα νέα iPhone 8 / Plus με τεχνολογίες αιχμής.

Με μέγεθος περίπου όσο το iPhone 8 (οθόνη 4.7 ιντσών) αλλά με οθόνη Super Retina Display 5.8 ιντσών, μεγαλύτερη δηλαδή και από την οθόνη 5.5 ιντσών του iPhone 8 Plus, το iPhone X ανεβάζει ακόμη υψηλότερα τα στάνταρτ της κατηγορίας.

Η ανάλυση της OLED οθόνης είναι στα 2426×1125, δίνει 458 ppi και υποστηρίζει HDR 10, Dolby Vision ενώ διαθέτει και τεχνολογία True Tone.

Σε σχέση με το iPhone 8 / Plus οι αλλαγές δεν σταματούν στην οθόνη. Το iPhone X δεν διαθέτει Home button και το ρόλο της ταυτοποίησης χρήστη μέσω του Touch ID αναλαμβάνει το Face ID, μία νέα τεχνολογία βιομετρικής ταυτοποίησης μέσω 3D scanning προσώπου – διαμέσου της πρόσθετης 3D/IR κάμερας που διαθέτει το iPhone X.

Το «ξύπνημα» της οθόνης γίνεται με ένα άγγιγμα (Tap to Wake) ενώ το ξεκλείδωμα του iPhone X πραγματοποιείται απλώς… κοιτώντας το!

Το Face ID λειτουργεί ακόμη και υπό απουσία φωτός ενώ είναι αρκετά έξυπνο και μαθαίνει να αναγνωρίζει τον χρήστη και τις καθημερινές αλλαγές στο πρόσωπο του. Επιπλέον, δεν «ξεγελιέται» από φωτογραφίες… βλέπε Samsung S8.

Η Apple μάλιστα δηλώνει πως το Face ID με την τεχνολογία αιχμής που διαθέτει είναι ασφαλέστερο από το Touch ID (περιθώριο λάθους 1/1.000.000 έναντι 1/50.000).

Εφημερίδα City View – 7ο τεύχος
Β. Καστανού