Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΙΑΣΩΝΑΣ ΙΛΙΟΥ: Μαθήματα fair play και επιβράβευση από την ΕΠΟ

ΙΑΣΩΝΑΣ ΙΛΙΟΥ: Μαθήματα fair play και επιβράβευση από την ΕΠΟ

Ένα ερασιτεχνικό σωματείο της Β’ κατηγορίας του Πρωταθλήματος ΕΠΣΑ, ο Ιάσωνας Ιλίου, παρέδωσε μαθήματα fair play στο παιχνίδι με τον Άρη Χολαργού για τη 17η αγωνιστική του 2ου Ομίλου.

Συγκεκριμένα, στο 65’ της αναμέτρησης ο Ηρακλής Βασιλάκος έκανε το 2-0 για την ομάδα του Ιλίου. Ωστόσο, δεν είχε αντιληφθεί ότι ένας ποδοσφαιριστής του Άρη βρισκόταν στο έδαφος, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να μην μπορούν να αμυνθούν σωστά.

Έτσι, έπειτα και από τη συγκατάθεση του προπονητή Νίκου Φούσκα, οι παίκτες έμειναν ακίνητοι μετά τη σέντρα, επιτρέποντας στον Ευθύμη Κωνσταντινίδη, να διανύσει το μισό γήπεδο μέχρι την αντίπαλη εστία και να μειώσει σε 2-1.

«Ήταν μια απόφαση της στιγμής. Οι παίκτες το σκέφτηκαν και το πρότειναν και αφού μιλήσαμε μεταξύ μας στον πάγκο, έδωσα κι εγώ την έγκρισή μου», εξήγησε αρχικά ο προπονητής του Ιάσωνα, Νίκος Φούσκας και συνέχισε:

«Αρχή του συλλόγου από τότε που υποβιβαστήκαμε, είναι να τηρούμε τα ήθη του ποδοσφαίρου και να ευχαριστιούνται το παιχνίδι τα παιδιά που παίζουν. Οι νίκες και οι άνοδοι έρχονται σε δεύτερη μοίρα και ποτέ με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο».

Όσο για τους στόχους της ομάδας του, είπε :  «Κυνηγάμε τη δεύτερη θέση, όμως, ο κύριος σκοπός μας είναι να αναδείξουμε παιδιά από τις ακαδημίες μας και να παίζουν σιγά σιγά με την πρώτη ομάδα».

Tο συμβάν δεν πέρασε απαρατήρητο από την ΕΠΟ, η οποία αποφάσισε την επιβράβευση του σωματείου με την απονομή εύφημης μνείας και χρηματικού επάθλου ύψους 2.000 ευρώ.