Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνήγορος των «Δεν Πληρώνω» -Θα κάνουν μήνυση κατά της...

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνήγορος των «Δεν Πληρώνω» -Θα κάνουν μήνυση κατά της συμβολαιογράφου και της ΕΛ.ΑΣ

Η Κωνσταντοπούλου καλεί τον Τσίπρα σε debate!

Με μηνύσεις απαντούν οι «Δεν Πληρώνω» στις προσαγωγές των μελών τους από την αστυνομία.

Συγκεκριμένα με συνήγορο την Ζωή Κωνσταντοπούλου τα μέλη των «Δεν Πληρώνω» αναμένεται να υποβάλλουν μήνυση τόσο κατά της συμβολαιογράφου για τη διεξαγωγή παράνομων πλειστηριασμών, όσο και κατά της ΕΛ.ΑΣ. για παράνομη βία.

Το tweet της Ζωής Κωνσταντοπούλου

“Βρίσκομαι στη ΓΑΔΑ για να υπερασπιστώ τα 8 μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω, που εναντιώθηκαν σε παράνομο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό κ έχουν προσαχθεί χωρίς κατηγορία. Ζητήσαμε να υποβάλουμε μηνύσεις κ να ενημερωθεί ο Εισαγγελέας. Εν όψει η Κυβέρνηση δίνει διαπιστευτήρια”

Τι έγραψε στο facebook ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος 

8 μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω έχουμε προσαχθεί βιαίως στη ΓΑΔΑ μετά από επιχείρηση των ΜΑΤ έξω από το γραφείο της κορακοσυμβολαιογράφου Σγούρα.
Η συγκεκριμένη διενεργούσε 5 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς εκ των οποίων ο ένας αφορούσε σε πρώτη κατοικία στην Κυψέλη αξίας 33.000 ευρώ για χρέος 69.000 ευρώ.
Επισπεύδον ήταν το ιρλανδικό fund, Polis dania.
Θα υποβάλουμε μήνυση με την δικηγόρο μας Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη συμβολαιογράφο Σγούρα (Καποδιστρίου 18) για παράνομο πλειστηριασμό, στους αστυνομικούς για παράνομη βία.

Οι πρώτες προσαγωγές μετά το νόμο για την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών

Υπενθυμίζεται πως πλέον προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλή με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη σε υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που η συμβολαιογράφος υποβάλει μήνυση τότε τα μέλη των «Δεν Πληρώνω» θα βρεθούν στη φυλακή.

Πηγή:| iefimerida.gr