Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η «συγγνώμη» Δαβάκη δεν έσβησε τη… φωτιά – Νέα «καρφιά» από ΣΥΡΙΖΑ...

Η «συγγνώμη» Δαβάκη δεν έσβησε τη… φωτιά – Νέα «καρφιά» από ΣΥΡΙΖΑ – Το σχόλιο του Θεοδωράκη

Ο Θανάσης Δαβάκης προσπάθησε να ανασκευάσει τις ρατσιστικές του δηλώσεις για τους ρομά μετά τον σάλο, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα ανακοίνωση του σχολιάζει εκ νέου την «σιωπή» Μητσοτάκη για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον βουλευτή Λακωνίας. Στην πρώτη του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει αλλιώς όπως ανέφερε θα ήταν συνυπεύθυνος.

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα περιμένουμε τον Μητσοτάκη…

Η δεύτερη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ακόμα περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για το ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Λακωνίας της Ν.Δ. κ. Δαβάκη. Όσο για την δήλωση του ιδίου, αποτελεί προφάσεις εν αμαρτίαις».

Θεοδωράκης: Να πληροφορήσω τον Δαβάκη ότι οι τσιγγάνοι είναι κανονικοί άνθρωποι

Σχόλιο για τις πρωτοφανείς δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας έκανε και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Στη δήλωση του ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θέλω να πληροφορήσω τον βουλευτή της ΝΔ ότι είναι κανονικοί άνθρωποι και σκληροί εργάτες της ζωής». Την ανακοίνωση συνοδεύει μια φωτογραφία που τράβηξε ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Η ανακοίνωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Πέρασα τα παιδικά μου χρόνια στην Αγία Βάρβαρα, δίπλα δίπλα με τους τσιγγάνους – τότε δεν τους λέγαμε Ρομά. Στα ίδια θρανία και στις ίδιες αλάνες. Θέλω να πληροφορήσω τον βουλευτή της ΝΔ ότι είναι κανονικοί άνθρωποι και σκληροί εργάτες της ζωής.

Όσοι κυβέρνησαν τη χώρα θα έπρεπε να απαντήσουν γιατί περιθωριοποίησαν τους Έλληνες Ρομά (τσιγγάνους και γύφτους) – δεν νοιάστηκαν για τη μόρφωση των παιδιών τους και την ένταξή τους στην κοινωνία. Γι αυτά θα πρέπει να απολογηθούν και όχι να διαδίδουν σήμερα τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό.