Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ Η νέα απειλή του Ερντογάν ότι θα γεμίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες

Η νέα απειλή του Ερντογάν ότι θα γεμίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες

Ερντογάν

Ταγίπ Ερντογάν: Εξαπέλυσε νέα απειλή, σήμερα Κυριακή από ομιλία του στην Μαλάτια.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας το απόγευμα της Κυριακής από την πόλη Μαλάτια απείλησε ότι αν δεν έρθει η βοήθεια από την Ευρώπη για το προσφυγικό ζήτημα θα ανοίξει τα σύνορα και θα περάσουν προς την Ευρώπη περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια πρόσφυγες.

«Αν σε αυτόν τον αγώνα μας δεν μας δώσουν την απαραίτητη στήριξη, δεν θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε τους 3.650.000 Σύρους πρόσφυγες και άλλα 2.000.000 προσφύγων που θα φτάσουν στα σύνορά μας από το Ιντλίμπ«, είπε ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας στην περιοχή για να εγκατασταθούν εκεί 1 εκατ. πρόσφυγες. Τους καταυλισμούς θα τους φτιάξει η Τουρκία με ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως ζητά κάθε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μητσοτάκης: Με απειλές και τσαμπουκάδες δεν γίνεται συζήτηση

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε στον νέο ωμό εκβιασμό του μόλις λίγες ώρες αφού από τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μεν δηλώσει πως θέλει να τον συναντήσει στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, αλλά τον είχε καλέσει να δείξει έμπρ

«Αν έχει διάθεση ο κ. Ερντογάν για μία ουσιαστική επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με τα επιχειρήματα που μας δίνει το διεθνές δίκαιο που είναι με το μέρος μας».

Σχολιάζοντας δε τις προηγούμενες απειλές Ερντογάν, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πως «ο κ. Ερντογάν πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να απειλεί την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μπορεί να γίνει μια συζήτηση, αλλά όχι με απειλές και τσαμπουκάδες».

Αναφερόμενος δε στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, τόνισε πως θα εφαρμοστεί και πως η κυβέρνηση «θα αλλάξει η διαδικασία χορήγησης ασύλου, θα επιταχυνθεί χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα γίνουν επιστροφές στην Τουρκία, όπως ορίζει η συμφωνία».