Αρχική CULTURE Η μουσικοθεατρική παράσταση της Άννας Μπιθικώτση στο Περιστέρι

Η μουσικοθεατρική παράσταση της Άννας Μπιθικώτση στο Περιστέρι

Εικόνα για την πρόσκληση στην μουσικοθεατρική παράσταση της Άννας Μπιθικώτση στο περιστέρι

Η μουσική παράσταση της συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση «Ψηλαφίζοντας τις λέξεις, με τραγούδια που αγάπησα», βασισμένη στο νέο της ομότιτλο βιβλίο, θα παρουσιαστεί, την Κυριακή 7 Μαϊου.

Με την στήριξη του Δήμου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή, 7 Μαΐου 2017 και ώρα 19:30 στο Αμφιθέατρο Δήμου Περιστερίου, η μουσικοθεατρική μυσταγωγική παράσταση της συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση, που φέρει το τίτλο «Ψηλαφίζοντας τις λέξεις… με τραγούδια που αγάπησα».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Άννα Μπιθικώτση που ξεχωρίζει για το ταλέντο και την προσωπική της γραφή, συνυπάρχει επί σκηνής μέσα από τις λυρικές αφηγήσεις της, που βασίζονται στη θεματολογία του νέου της βιβλίου «Ψηλαφίζοντας τις λέξεις», με τον καταξιωμένο ερμηνευτή Ηλία Κλωναρίδη και δύο σπουδαίους ερμηνευτές και μουσικούς.

Mαζί θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, συνδέοντας συναισθήματα και ήχους, μέσα από τραγούδια που ερμήνευσε κατά βάση, η φωνή της ρωμιοσύνης και πατέρας της συγγραφέως, Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Στους δρόμους της κοινής αισθητικής και του ονείρου, θα προβάλλονται βίντεο άρρηκτα συνδεδεμένα με το περιεχόμενο του βιβλίου.

Συντελεστές της παράστασης

Δραματοποιημένη αφήγηση – καλλιτεχνική επιμέλεια – σενάριο: Άννα Μπιθικώτση.

Τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Σ. Ξαρχάκου θα αποδοθούν από τον «Αυγερινό» του λαϊκού μας τραγουδιού Ηλία Κλωναρίδη, από τον διακεκριμένο ερμηνευτή Σωτήρη Δογάνη.

Συνοδεύει στο πιάνο και ερμηνεύει η soprano Κατερίνα Μεγάλου.

Επιμέλεια βίντεο: Κώστας Νικολόπουλος (σκηνοθέτης – συνθέτης).

Δύο λόγια για το βιβλίο «Ψηλαφίζοντας τις λέξεις»

Πρόκειται για ένα βιβλίο αυτογνωσίας για όσους αναζητούν:

  • Τη γαλήνη του Πνεύματος
  • Την αέναη Δύναμη της Αξιοπρέπειας
  • Το θαύμα της Αγάπης
  • Την αξία της Απλότητας
  • Τους καρπούς της Αυτοκυριαρχίας
  • Το αληθινό σθένος της Υπομονής και της Επιμονής
  • Το σκάφανδρο της Αισιοδοξίας
  • Το βάθος της Σκέψης
  • Μια ζωή Απλή, Σοφή και Ουσιώδη

Το βιβλίο στηρίζει με τις πωλήσεις του, τους σκοπούς και τις δράσεις του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ, χαίρει της αιγίδας του Ομίλου UNESCO, Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας και είναι αφιερωμένο στον ακριβό πατέρα της συγγραφέως Γρηγόρη Μπιθικώτση και στον πνευματικό της πατέρα Μίκη Θεοδωράκη, του οποίου θα αναγνωστεί στην εκδήλωση επιστολή που της έχει αποστείλει.

Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «ΒΕΓΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ», που εξέδωσε το βιβλίο της Άννας Μπιθικώτση, προωθεί την ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή και εν γένει στην κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων που ανήκουν στις Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού.