Αρχική CULTURE Η κατανυκτική βραδιά με Βυζαντινούς ύμνους της Μ. Εβδομάδας, στον Δήμο Μάνδρας–Ειδυλλίας

Η κατανυκτική βραδιά με Βυζαντινούς ύμνους της Μ. Εβδομάδας, στον Δήμο Μάνδρας–Ειδυλλίας

Εικόνα για Βυζαντινούς ύμνους της Μ. Εβδομάδας

Μία εξαιρετική βραδιά κατάνυξης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε με Βυζαντινούς ύμνους της Μ. Εβδομάδας

«Το Ιερό Πάθος μέσα από τους Βυζαντινούς Ύμνους» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης με Βυζαντινούς ύμνους της Μ. Εβδομάδας που διοργάνωσε ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας χθες το βράδυ, Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 στο Νέο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας η βραδιά αποτέλεσε μία θαυμάσια ευκαιρία συναισθηματικής προετοιμασίας για το Θείο Πάθος και την Ανάσταση του Κυρίου.

Η εξαιρετική ερμηνεία ύμνων της Τεσσαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδας από τον Ιεροψάλτη και Χοράρχη Βυζαντινών Χορωδιών κ. Πέτρο Κυριακού συγκίνησε όλους τους παρευρισκομένους, οι οποίοι σιγοτραγουδούσαν τροπάρια και ύμνους που αποτελούν κορυφαίες στιγμές της βυζαντινής μουσικής αλλά και της ορθόδοξης πίστης.

Βυζαντινούς ύμνους της Μ. Εβδομάδας

Στην εκδήλωση, με τους Βυζαντινούς ύμνους της Μ. Εβδομάδας, παρευρέθηκε η Δήμαρχος, κ. Γιάννα Κριεκούκη, η οποία εμφανώς συγκινημένη συνεχάρη τον Ιεροψάλτη, κ. Κυριακού, για την άψογη απόδοση των ύμνων και ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση.

Βυζαντινούς ύμνους της Μ. Εβδομάδας

Επίσης την εκδήλωση παρακολούθησαν, ο αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Καλαμπόκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Περικλής Ρόκας, η Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠ κ. Αλεξία Νερούτσου.

Ακόμα παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τάσος Δούκας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Νίκος Παχής και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαγγέλης Κώνστας.