Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η Ιταλία αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων

Η Ιταλία αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων

Η Ιταλία αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων

Ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων πραγματοποιήθηκε στην γειτονική Ιταλία. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά για τους Αρμένιους καθώς συγκεντρώθηκαν 382 θετικές ψήφοι από όλα τα κόμματα.

Το αποτέλεσμα του ψηφίσματος «καταχειροκροτήθηκε» σχεδόν από το σύνολο των παρευρισκομένων. Αποχές(43) είχαμε μόνο από το συντηρητικό κόμμα του Σύλβιο Μπερλουσκόνι , «Forza Italia». Από την άλλη, το κυβερνόν κόμμα κράτησε ουδέτερη στάση και δεσμεύτηκε να προχωρήσει το δημοψήφισμα.

Η Άγκυρα φαίνεται δυσαρεστημένη με αυτή την εξέλιξη. Ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε ότι «η Ιταλία ξεγελάστηκε από τη διασπορά των Αρμενίων». Για τον λόγο αυτό καλούν τον Ιταλό Πρέσβη στην Άγκυρα προκειμένου να εκφράσουν την «λύπη» τους.

Άλλωστε, η Τουρκία αρνείται κατηγορηματικά το γεγονός . Οι Τούρκοι διαδίδουν ότι ο χαμός 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων προήλθε από αναταραχές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Χαρακτηριστική της ευαισθητοποίησης γύρω από το θέμα της γενοκτονίας αποτελεί η αναγνώριση της από Γαλλία, Γερμανία και Ρωσία. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Πάπας «Η γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί την πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα».