Αρχική ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ Μάνδρα-Ειδυλλία Η Δούρου στον ανακριτή για τη Μάνδρα – Πήγαν Κριεκούκη, Τσουκαλάς

Η Δούρου στον ανακριτή για τη Μάνδρα – Πήγαν Κριεκούκη, Τσουκαλάς

Δούρου

Η Ρένα Δούρου θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες στην ανακρίτρια, προκειμένου να απολογηθεί, για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, τον Νοέμβριο του 2017.

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής αναμένεται να εμφανιστεί στην 7η ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση.

Ηδη, για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα- με τους 25 νεκρούς- έχουν περάσει από την ανακρίτρια ως κατηγορούμενοι οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς, ο δασάρχης Αιγάλεω, ο διευθυντής δασών και υπάλληλοι του δασαρχείου. Για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος 9 κατηγορουμένων. Σε βάρος τους, ανά περίσταση, αποδίδονται τα αδικήματα της πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσας κατά συρροή, σωματικών βλαβών από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβασης καθήκοντος δια παραλείψεως, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η δήλωση του κ. Τσουκαλά για την Μάνδρα

Ο κ. Τσουκαλάς πρώην Δήμαρχος Ελευσίνας απολογήθηκε την Παρασκευή.

Ο κ. Τσουκαλάς, μέσω της συνηγόρου του, Βάσως Πανταζή, δήλωσε: «Κλήθηκα να απολογηθώ ως πολιτικός προϊστάμενος της ΥΔΟΜ (Υπηρεσίας Δόμησης) Ελευσίνας για το πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τον Νοέμβριο του 2017 το γειτονικό μας Δήμο Μάνδρας και κόστισε τη ζωή συνανθρώπων μας. Με την απολογία μου, εκφράζοντας τη λύπη μου για τις ζωές που χάθηκαν και την συμπαράσταση μου στις οικογένειες που πενθούν, προσπάθησα να βοηθήσω την Δικαιοσύνη να εκδώσει μια πρώτη δίκαιη Δικαιοδοτική κρίση, εξηγώντας, ότι ως Δήμαρχος Ελευσίνας δεν είχα καμία απολύτως αρμοδιότητα επί θεμάτων που αφορούν τα γεωγραφικά και διοικητικά όρια έτερου Δήμου.

Η σύμφωνη γνώμη της κας 7ης Ανακρίτριας και της κας Εισαγγελέως Γνωμοδοτήσεων να αφεθώ ελεύθερος μετά την απολογία μου, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, δικαιώνει την προσπάθεια μου να αποκαλυφθεί η αλήθεια στην δύσκολη αυτή υπόθεση».