Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ανακάλυψη 14χρονης που ίσως οδηγήσει σε θεραπεία για τον κορονοϊό

Η ανακάλυψη 14χρονης που ίσως οδηγήσει σε θεραπεία για τον κορονοϊό

Η ανακάλυψη 14χρονης που ίσως οδηγήσει σε θεραπεία για τον κορονοϊό

Η ανακάλυψη 14χρονης που ίσως οδηγήσει σε θεραπεία για τον κορονοϊό

Παρατήρησε κάτι που μπορεί να έχει κολοσσιαίες συνέπειες – Το κορίτσι βραβεύτηκε με 25.000 δολάρια

Η ανακάλυψη 14χρονης που ίσως οδηγήσει σε θεραπεία για τον κορονοϊό.Σε όλο τον πλανήτη οι επιστήμονες δίνουν μάχη με το κορονοϊό, ωστόσο ένα 14χρονο κορίτσι ήταν αυτό που ίσως  δώσει την λύση!

Η 14χρονη Anika Chebrolu από το Τέξας των ΗΠΑ δήλωσε συμμετοχή στο τον διαγωνισμό 3M Young Scientist Challenge για το 2020 και κέρδισε το ποσό των 25.000 ευρώ!

Ο λόγος που πήρε την πρωτιά είναι επειδή παρατήρησε κάτι που μπορεί να έχει κολοσσιαίες συνέπειες στη μάχη με τον κορονοϊό.

Επί της ουσίας ανέπτυξε μια μεθοδολογία δηλαδή που απέδωσε ένα μόριο το οποίο προσκολλάται στην πρωτεΐνη του ιού SARSCoV-2, αναστέλλοντας τη δράση του.

Στόχευε στην θεραπεία στη γρίπης, αλλά κατέληξε στον κορονοϊό.

«Με τη βοήθεια του μέντορά μου, άλλαξα κατεύθυνση στοχεύοντας στον ιό SARS-CoV-2», δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNN.

Ενώ η κριτής του διαγωνισμού Dr. Cindy Moss για την εργασία της δήλωσε: «Η δουλειά της είναι ολοκληρωμένη και έχει ελέγξει αναρίθμητες βάσεις δεδομένων».

Στόχος της είναι να εργαστεί πλάι στους επιστήμονες που μάχονται «να ελέγξουν τη μεταδοτικότητα και θνησιμότητα» της πανδημίας, αναπτύσσοντας την ανακάλυψή της σε αποτελεσματική θεραπεία για τον κορονοϊό.

«Το πώς θα αναπτύξω περαιτέρω αυτό το μόριο με τη βοήθεια ιολόγων και ειδικών στην παρασκευή φαρμάκων, θα καθορίσει και την επιτυχία αυτών των προσπαθειών»…

Το βίντεο με όλα όσα αποκάλυψε η Anika: ΕΔΩ