Αρχική LIFESTYLE Halloween συνταγή: Η τάρτα Trick or Treat θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους

Halloween συνταγή: Η τάρτα Trick or Treat θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους

Halloween-Τουρτα

Halloween συνταγή: Η τάρτα Trick or Treat θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους

Halloween συνταγή: Η τάρτα Trick or Treat θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Το Halloween για το 2020 θα γιορτάσουμε το επόμενο Σάββατο 31 Οκτωβρίου.

Σίγουρα έχουμε συνδυάσει το Halloween με την κολοκύθα, αλλά από μια γιορτή για παιδιά σίγουρα δεν μπορούν να λείπουν τα γλυκά! Το Halloween πλησιάζει και είναι ευκαιρία να φτιάξετε αυτή την καταπληκτική τάρτα που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.

Αν πάλι αυτή την περίοδο έχετε τα γενέθλια του παιδιού σας, το Halloween θα είναι ωραίο θέμα για παιδικό πάρτι και η τάρτα μπορεί να αντικαταστήσει την τούρτα!

Trick or Treat Tart

Υλικά:

  • 24 μπισκότα τύπου Oreo
  • 6 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 φλ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλ. κρεμώδες φυστικοβούτυρο
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. κομματάκια σοκολάτας
  • 1 κουτ. σούπας σιρόπι καλαμποκιού
  • Διάφορα σοκολατένια γλυκίσματα (ό,τι σας αρέσει)

Οδηγίες:

1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα τρίβετε. Προσθέστε 4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα. Απλώνετε το μείγμα στην ταρτιέρα, σε όλη την επιφάνεια και στα πλαϊνά. Ψήστε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήστε να κρυώσει η βάση της τάρτας.

Φτιάξτε την κρέμα

 

2. Βάλτε σ ́ ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα, τις 2 κουταλιές βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το φυστικοβούτυρο, το αλάτι και 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια. Χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Τοποθετείτε το μείγμα πάνω στη ψημένη τάρτα. Βάλτε το στον καταψύκτη για 10 λεπτά, μέχρι να πήξει.

Φτιάξτε τη σοκολάτα ganache

 

3. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να σιγοβράσει και ανακατέψτε τη με τα κομμάτια σοκολάτας, 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια, και το σιρόπι καλαμποκιού μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρά. Ρίξτε τη ganache πάνω από την παγωμένη τάρτα και απλώστε την σε όλη την επιφάνεια. Αφήνετε την για λίγο, περίπου 5 λεπτά, στη συνέχεια αρχίστε να διακοσμείτε την επιφάνεια με κομμάτια από διάφορα σοκολατένια γλυκίσματα. Βάλτε την για περίπου 15 λεπτά στο ψυγείο. Και είναι έτοιμη!

Και.. Καλή Απόλαυση!

Πηγή: baby.gr