Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Γιατρός ξαναθυμάται τον εφιάλτη που έζησε στην φονική φωτιά στο Μάτι

Γιατρός ξαναθυμάται τον εφιάλτη που έζησε στην φονική φωτιά στο Μάτι

Τα μέτρα για τις πυρόπληκτες περιοχές - 1.525 τα μη κατοικήσιμα σπίτια

Μάτι: Η φονική φωτιά που σημάδεψε πολλούς ζωντανεύει πάλι έναν χρόνο μετά με τις ιστορίες αυτών που έχασαν τους ανθρώπους τους.

Ένας από αυτούς είναι, ο γιατρός Νίκος Κουδούνης στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης με δάκρυα στα μάτια, σήμερα έναν χρόνο μετά την τραγωδία λύγισε όταν θυμήθηκε όσα έζησε μετά την φωτιά στο Μάτι.

«Σκέφτομαι τις στιγμές εκείνες. Είχα πέντε ημέρες να κοιμηθώ, έκλαιγα στον ύπνο μου αγκαλιά με τον γιο μου. Να βλέπεις τους ανθρώπους να ουρλιάζουν, να θέλουν να κρατήσουν για τελευταία φορά το χέρι του παιδιού τους», είπε ο κ. Κουδούνης με τα δάκρυα να κυλούν από τα μάτια του.«Για μας ξεχάστε το μια στραβή στην βάρδιά μας».

Ο κ.Κουδούνης θυμήθηκε την ιστορία με έναν εγκαυματία με 30% εγκαύματα στο κορμί του. «Μου φίλησε το χέρι και μου ζήτησε να ειδοποιήσω τον γιο του γιατί δεν ξέρει ότι θα τον ξαναδεί», είπε κλαίγοντας ο γιατρός.

Φανερά οργισμένος ο γιατρός Νίκος Κουδούνης είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Από τις 18:30-19:00 είδαμε ασθενοφόρα με τραυματίες στο Κέντρο Υγείας. Τον πρώτο νεκρό τον γνωρίζαμε από τις 19:20 περίπου. Ακούγαμε από τους ασυρμάτους μετά τις 19:00 ότι βρίσκουν συνέχεια νεκρούς και εγκαυματίες. Το ΕΚΑΒ ήταν ακριβώς απέξω και οι εγκαυματίες μέσα. Ξέραμε από νωρίς για τους νεκρούς. Δεν ξεχνιούνται αυτοί οι νεκροί».

Και συνέχισε: «Ήταν ανίκανοι άνθρωποι και αυτοί δεν πρέπει να υπάρχουν. Δεν ξεχνιούνται οι νεκροί. Μια συγγνώμη περίμενα την επόμενη ημέρα, δεν περίμενα παραίτηση γιατί έτσι λειτουργούν αυτοί».

Ο γιατρός Νίκος Κουδούνης αναρωτήθηκε επίσης: «Αυτές οι μανάδες που έχασαν τα παιδιά τους είχαν έρθει για διακοπές με τα παιδιά τους. Πίσω η φωτιά και μπροστά ο γκρεμός. Πού έχετε δει ο άνθρωπος το 2019 για να σωθεί να πέφτει στη θάλασσα;»