Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Γαβρόγλου: Με το απολυτήριο Λυκείου η εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Γαβρόγλου: Με το απολυτήριο Λυκείου η εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Γαβρόγλου: Με το απολυτήριο Λυκείου η εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Την κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων και την εισαγωγή στα πανεπιστήμια μόνο με το απολυτήριο Λυκείου, προανήγγειλε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, από το βήμα της Βουλής, επανέλαβε παλιότερη δέσμευση τόσο δική του και του ΣΥΡΙΖΑ ότι η εισαγωγή στα πανεπιστήμια θα γίνεται χωρίς Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά μόνο με το απολυτήριο Λυκείου.

Μάλιστα χαρακτήρισε την τρίτη λυκείου ως τάξη  φάντασμα, για κάτι για το οποίο όπως είπε έχει ευθύνη συνολικά η κοινωνία.

«Είμαστε κοντά να νομοθετήσουμε την τρίτη Λυκείου που είναι τάξη φάντασμα. Είμαστε μια χώρα χωρίς τρίτη λυκείου και την έχει ευθύνη έχει συνολικά η κοινωνία και όχι οι εκπαιδευτικοί. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το απολυτήριο Λυκείου να έχουμε λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες και πρόσβαση στα πανεπιστήμια με μόνο το απολυτήριο».

Ακόμα  ο υπουργός Παιδείας εξήγγειλε χιλιάδες διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την επόμενη τριετία.

«Προχωρούμε στον διορισμό 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία. Οι 4.500 μόνιμες προσλήψεις θα γίνουν το 2019 στην ειδική αγωγή. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε την επιταγή για αξιοκρατία και ισότιμη πρόσβαση στο επάγγελμα χωρίς όμως να παραγνωρίζεται η προϋπηρεσία,δεν θα υπακούσουμε στους λαϊκισμούς της επετηρίδας».

Επιπλέον υπογράμμισε ότι θα διοριστούν και 600 εκπαιδευτικοί που έχουν δικαστικές αποφάσεις από το 2008.