Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Φυλακές Αυλώνα: Στα χέρια της ΕΛΑΣ και ο δεύτερος δραπέτης

Φυλακές Αυλώνα: Στα χέρια της ΕΛΑΣ και ο δεύτερος δραπέτης

Εξάρχεια

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο συνελήφθη και ο δεύτερος δραπέτης από τις φυλακές Αυλώνα.

Ο 21χρονος από την Συρία, ο οποίος εκρατείτο στις φυλακές από τον Μάιο του 2018 και απέδρασε το βράδυ της Δευτέρας, συνελήφθη σε μικρή απόσταση από τις Φυλακές Αυλώνα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι για την ταυτότητα του, ωστόσο περιμένουν και τυπικά την διασταύρωση των στοιχείων και την δακτυλοσκόπηση, προκειμένου με πλήρη βεβαιότητα να ανακοινωθεί ότι και οι δύο δραπέτες έχουν πλέον συλληφθεί και δεν συνιστούν απειλή για κανέναν.

Λίγο νωρίτερα, συνελήφθη στην Ομόνοια ο Αλβανός δραπέτης από τις Φυλακές Αυλώνα.

Πρόκειται για άτομο με ενεργή συμμετοχή στην επονομαζόμενη «μαφία του Κορυδαλλού», στην οποία, βάσει των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής, ηγετικό ρόλο είχε ο βαρυποινίτης Κλοντιάν Λεκοτσάι.

Η απόδραση δύο κρατουμένων σημειώθηκε στις 21:40 της Δευτέρας από τις φυλακές Αυλώνα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας κρατούμενος πήδηξε αρχικά την περίφραξη των φυλακών.

Ένας αστυνομικός της εξωτερικής φρουράς φέρεται να αντελήφθη το περιστατικό και να πυροβόλησε, ωστόσο οι δραπέτες κατάφεραν να ξεφύγουν, τραυματίζοντάς τον μάλιστα στο πρόσωπο. Ωστόσο, ένας δεύτερος κρατούμενος πήδηξε την περίφραξη, γρονθοκόπησε τον αστυνομικό και κατάφεραν να διαφύγουν και οι δύο.