Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ “Φτωχότερος” κατά 17,4 δις έγινε σε ένα χρόνο ο Ζούκερμπεργκ

“Φτωχότερος” κατά 17,4 δις έγινε σε ένα χρόνο ο Ζούκερμπεργκ

Ζούκερμπεργκ

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, απώλεσε μέσα σε ένα χρόνο 17,4 δις δολάρια, από την περιουσία του, μετά την πτώση των μετοχών του facebook.

«Φτωχότερος» κατά 17,4 δισ. δολάρια έγινε μέσα σε έναν μόλις χρόνο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Oι μετοχές του facebook υποχώρησαν κατά 3% την Παρασκευή κλείνοντας στα 139,53 δολάρια το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017.

Έτσι, προσγειώθηκε στην έκτη θέση του δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, από την τρίτη που είχε βρεθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το peak του Ιουλίου, ο ιδρυτής του Facebook έχει χάσει περισσότερα από 31 δισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα η περιουσία του Ζάκερμπεργκ, σήμερα φτάνει τα 55,3 δισ. δολάρια. Ακολουθεί ο Λάρι Έλισον της Oracle, στο νούμερο 7, με 54,7 δισ. δολάρια.

Να υπενθυμίσουμε ότι το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε πως απενεργοποίησε περισσότερους από 1,5 δισ. κακόβουλους λογαριασμούς στο εξάμηνο Απριλίου-Σεπτεμβρίου 2018.

Το αμέσως προηγούμενο εξάμηνο, ο αριθμός αυτός έφτασε τα 1,3 δισ.

Οι περισσότεροι λογαριασμοί είχαν κίνητρα οικονομικής κερδοσκοπίας μάλλον παρά παραπληροφόρησης.

Επίσης, ανέφερε ότι κάνει προόδους στην ανίχνευση και καταπολέμηση του λόγου μίσους, της βίας και άλλων παραβιάσεων των κανονισμών του. Ακόμη και προτού υπάρξει κάποια αναφορά ή καταγγελία από χρήστη.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε λίγο μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των New York Times για τις «σκοτεινές» τακτικές στο πεδίο των δημοσίων σχέσεων.

Σε αυτές κατέφυγε το Facebook με στόχο να απαξιώσει τους επικριτές του, τους οποίους προσπάθησε να παρουσιάσει τεχνηέντως ακόμη και ως πράκτορες του Τζορτζ Σόρος.