Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Φουντώνουν τα σενάρια για Καραμανλή στην θέση του ΠτΔ

Φουντώνουν τα σενάρια για Καραμανλή στην θέση του ΠτΔ

Καραμανλής

Αρκετές είναι οι συζητήσεις μετά την δημόσια ομιλία του Κώστα Καραμανλή 10 χρόνια μετά. Έχουν αρχίσει και φουντώνουν τα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την RealNews, φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν τον Κώστα Καραμανλή να μετακινείται στην Προεδρία της Δημοκρατίας…

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας και παραμένει ανοιχτό το σενάριο να προταθεί υποψήφιος από τον κεντροαριστερό χώρο για να μπορεί να υποστηριχθεί και από το Κίνημα Αλλαγής.

Η Δεύτερη πρόταση, μετά το 2015!

Μάλιστα δεν είναι η η πρώτη φορά που το όνομα του Κώστα Καραμανλή ακούγεται σε σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Στις αρχές του 2015 υπήρχε η πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπορας σκόπευε να του προτείνει να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά ο Κώστας Καραμανλής είχε αρνηθεί.

Χάρη στην αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την προσφυγή στις κάλπες, που επετεύχθη με την πρόσφατη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι σε θέση, αν κερδίσει την αυτοδυναμία, να επιβάλλει ως Πρόεδρο το πρόσωπο που θα επιλέξει, χωρίς να εξαρτάται από την υποστήριξη ενός άλλου κόμματος.

Οπότε αν κερδίσει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία, ο Μητσοτάκης θα μπορεί να τον επιλέξει με τα σενάρια να φουντώνουν!

«Κλείδωσε» ο Σαμαράς για επίτροπος

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «Real News» ο πρόεδρος της ΝΔ έχει συμφωνήσει με τον Αντώνη Σαμαρά, να αναλάβει το αξίωμα του Έλληνα Επιτρόπου στην ΕΕ και να μετακινηθεί στις Βρυξέλλες.

Μια επιλογή, που θεωρείται ότι διασφαλίζει για τη χώρα μας μία θέση αντιπροέδρου στην νέα Κομισιόν, επειδή η Ελλάδα στέλνει έναν πρώην πρωθυπουργό.

Εξάλλου, ο Αντώνης Σαμαράς, όσο ήταν πρωθυπουργός είχε οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με πολλούς ομολόγους του στην ΕΕ.

Πηγή: RealNews