Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Φουντώνουν οι φήμες για τον Μαργαρίτη Σχοινά ως νέο Επίτροπο – Απομακρύνεται...

Φουντώνουν οι φήμες για τον Μαργαρίτη Σχοινά ως νέο Επίτροπο – Απομακρύνεται ο Σαμαράς

Μαργαρίτης Σχοινάς

Φουντώνουν οι φήμες για τον Μαργαρίτη Σχοινά ως νέο Έλληνα Ευρωπαίο Επίτροπο!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico αυτός θα είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς στη θέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Οπότε όπως φαίνεται απομακρύνεται το σενάριο του Αντώνη Σαμαρά για την θέση.

Το δημοσίευμα του Politico για τον Μαργαρίτη Σχοινά

Όσα έγραψε το site Politico.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σήμερα την επιλογή του για τον επόμενο Ευρωπαίο Επίτροπο της Ελλάδας, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ποιος θα είναι ο υποψήφιος, ο οποίος δεν είναι ξένος στην Κομισιόν;
Φήμες από την Αθήνα αναφέρουν πως ο υποψήφιος δεν θα είναι άλλος από τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά. Ο Σχοινάς αρνήθηκε να σχολιάσει. Μείνετε συντονισμένοι, όπως θα έλεγε».

Η ανακοίνωση του νέου Επιτρόπου αναμένεται να γίνει γύρω στις 5 το απόγευμα από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Παρά την προχθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά, το ενδεχόμενο να μετακομίσει στις Βρυξέλλες ο πρώην πρωθυπουργός έχει απομακρυνθεί.

Ο λόγος δεν έχει να κάνει με κάποια διαφωνία των δύο ανδρών, αλλά με το γεγονός ότι οι θέσεις των νέων αντιπροέδρων της Κομισιόν έχουν «κλειδώσει» δίχως ο κ. Σαμαράς να συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές.

Το ποιο θα είναι το χαρτοφυλάκιο του νέου Επιτρόπου δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι με βάση την εμπειρία του Μαργαρίτη Σχοινά, και την καριέρα του στις Βρυξέλλες, το ελληνικό χαρτοφυλάκιο θα είναι αναβαθμισμένο. Η τοποθέτηση του Μαργαρίτη Σχοινά δίνει τέλος και στα σενάρια περί αποστολής στις Βρυξέλλες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009 εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία. Υπήρξε αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής του πρόεδρου της Κομισιόν Μπαρόζο, θήτευσε επικεφαλής του γραφείου του Κύπριου Επίτροπου Μάρκου Κυπριανού, αλλά η κορύφωση της ευρωπαϊκής του καριέρας ήρθε, όταν διορίστηκε εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Ζαν Κλώντ Γιούνκερ.