Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Φωτίου: 366 νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί το 2018

Φωτίου: 366 νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί το 2018

Έναν χρόνο νωρίτερα -στο 2018- έρχονται οι νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί, η δημιουργία των οποίων περιλαμβάνεται στα αντίμετρα, που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο.

«Με εντολή του πρωθυπουργού ορισμένα από αυτά τα μέτρα έρχονται πιο νωρίς, στο 2018. Θα υλοποιηθεί ένα νέο πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου θα ιδρύσουμε 366 νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς, που θα είναι και η πιλοτική εφαρμογή του μεγάλου προγράμματος δημιουργίας 1.800 νέων παιδικών σταθμών το 2019-20», υποστήριξε η αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Η δημιουργία των 366 νέων δομών θα στοιχίσει περί τα 20 εκατ. ευρώ, που θα προέλθουν από τους πολύ ασφυκτικούς προϋπολογισμούς που έχουμε και θα εξασφαλίσουν επιπλέον 10.000 θέσεις για παιδιά» είπε η κ. Φωτίου, διευκρινίζοντας ότι το πιλοτικό πρόγραμμα «σημαίνει επιπλέον θέσεις, δε σημαίνει ότι πειράζουμε τις 45.000 νέες θέσεις (σ.σ. 30.000 το 2019 και 15.000 το 2020), που ψηφίσαμε τον Μάιο στα αντίμετρα».

Σημείωσε ακόμη ότι εντός των ημερών θα κληθούν οι δήμαρχοι των περιοχών που επιλέχθηκαν, για να ιδρυθούν οι πιλοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Όπως εξήγησε, «τρεις δείκτες μάς ορίζουν ποιες είναι οι προτεραιότητες, με ποιους δήμους θα ξεκινήσουμε και αυτοί είναι η μεγάλη ζήτηση θέσεων, η φτώχεια και η ανεργία».

Η κ. Φωτίου ανέφερε πως μετά την πρώτη φάση διανομής των vouchers για την εισαγωγή παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και την αναδιανομή που έγινε πρόσφατα, υπολογίζεται ότι περίπου 108.000 παιδιά εισάγονται φέτος δωρεάν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

«Ήταν επιλογή της κυβέρνησής μας να δώσει τεράστια σημασία σε αυτό το πεδίο, ώστε κάθε φτωχή οικογένεια να μπορεί να στείλει το παιδί της στον βρεφονηπιακό δωρεάν -αυτό δεν υπήρχε με το προηγούμενο καθεστώς- και να καλυφθούν όλες οι δυνατές θέσεις που δίνονται για δωρεάν είσοδο και των παιδιών εργαζόμενων μητέρων», διαβεβαίωσε.

Πηγή tovima.gr