Αρχική Exclude Φωτιά στον Σχίνο: Μάχη με το χρόνο – Κάηκαν σπίτια – Ξεκίνησε...

Φωτιά στον Σχίνο: Μάχη με το χρόνο – Κάηκαν σπίτια – Ξεκίνησε από ελαιώνα – Έφτασε στο Αλεποχώρι

φωτιά

Μέσα από έναν ελαιώνα ξεκίνησε η φωτιά που καίει, από εχθές το βράδυ, δασική έκταση στην περιοχή του Σχίνου Λουτρακίου.

Αυτή την ώρα, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, σύμφωνα με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανο Κολοκούρη, ο οποίος συντονίζει την επιχείρηση και με εντολή του, από την πρώτη στιγμή, είχε μεταβεί στο σημείο και ο υπαρχηγός, αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος. «Προσπαθούμε τμηματικά να τη σβήσουμε, γιατί είναι μια μεγάλη φωτιά που εξελίχθηκε μέσα σε δάσος με πεύκα», ανέφερε ο κ. Κολοκούρης.

Εκατοντάδες πυροσβέστες, 17 αεροσκάφη, εθελοντές δίνουν από χθες (19.05.2021) το βράδυ μάχη με τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στον Σχίνο Κορινθίας και έχει φτάσει στο Αλεποχώρι, όπου προληπτικά εκκενώθηκαν σπίτια.

Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά (που δεν έχει ενιαίο μέτωπο) όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, με τους ανέμους, οι ριπές των οποίων φτάνουν τα 7 μποφόρ, να τους δυσκολεύουν. Εξαιτίας των δυτικών ανέμων η φωτιά κατευθύνεται προς τα Γεράνεια όρη.

Πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν μάχη με το χρόνο στα Γεράνεια Όρη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξεκίνησε από το Σχίνο Λουτρακίου αργά το βράδυ της Τετάρτης και ήδη κάψει πολύ μεγάλη έκταση ενός πυκνού δάσους και έχει προξενήσει ζημιές και σε οικήματα.

Ο αγώνας δρόμου για να περιοριστεί η φωτιά γίνεται όχι μόνο για να μην καταστραφεί άλλο δάσος και άλλα σπίτια αλλά γιατί προς το μεσημέρι, σύμφωνα με προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή.