Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Φορολογικό νομοσχέδιο: Οι θεσμοί ζήτησαν ενημέρωση από τον Σταϊκούρα

Φορολογικό νομοσχέδιο: Οι θεσμοί ζήτησαν ενημέρωση από τον Σταϊκούρα

Ένα πρώτο κύκλο επαφών με στελέχη των θεσμών ολοκλήρωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να γνωστοποιηθεί στους θεσμούς το συντομότερο δυνατό το φορολογικό νομοσχέδιο.

Αρχικά ο υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Πίτερ Ντόλμαν. Πριν τη συνάντηση αυτή είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Σταϊκούρα με τον επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM) Κλάους Ρέγκλινγκ στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα, όπως η σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, οι δεσμεύσεις της χώρας, οι προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης, καθώς επίσης οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι κ.κ Σταϊκούρας και Ρέγκλινγκ συμφώνησαν να συνεχίσουν μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της Ελλάδας και των πολιτών της και να εντείνουν την προσπάθεια για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Την Τρίτη 16/7/2019 ο υπουργός θα ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών με τους θεσμούς με συνάντηση που θα έχει στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist με τον Ντέκλαν Κοστέλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις σημερινές επαφές παρουσιάστηκαν στους θεσμούς οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα μεταξύ των οποίων και το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει πολλά αναπτυξιακά μέτρα εκ των οποίων πολλά δεν θα έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο.

Οι θεσμοί ζήτησαν από την κυβέρνηση λεπτομερή ενημέρωση για το σχέδιο αυτό. Στη βάση αυτή αποφασίστηκε να σταλεί στους θεσμούς το πλήρες κείμενο του φορολογικού νομοσχεδίου το συντομότερο δυνατόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συζήτηση με τους θεσμούς δεν αφορά στο 2019, αλλά το 2020. “Θεωρούμε πως δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2019”, ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει ανησυχία για την πορεία των εφετινών εσόδων.

Σε σχέση με την έξοδο της Ελλάδος στις αγορές οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως είναι η δουλειά του ΟΔΔΗΧ να κάνει το καλύτερο δυνατό και πως η κυβέρνηση προτάσσει την ποιότητα των επενδυτών έναντι του κόστους δανεισμού.