Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Φιλοπάππου: Δέκα χρόνια στον ανήλικο για τη δολοφονία του φοιτητή

Φιλοπάππου: Δέκα χρόνια στον ανήλικο για τη δολοφονία του φοιτητή

Φιλοπάππου: Δέκα χρόνια στον ανήλικο για τη δολοφονία του φοιτητή

Σε δέκα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο 17χρονος αλλοδαπός, που συμμετείχε στη δολοφονία του Νικόλα Μουστάκα, στου Φιλοπάππου.

Δέκα χρόνια κάθειρξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό και χωρίς δικαίωμα αναστολής στην έφεση. Αυτή είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον 17χρονο αλλοδαπό, για τη δολοφονία του Νικόλα Μουστάκα στου Φιλοπάππου.

Ο ανήλικος Πακιστανός, είχε ομολογήσει το έγκλημα μαζί με έναν συμπατριώτη του και έναν Ιρακινό.

Οι τρεις δράστες πλησίασαν τον 25χρονο και την 23χρονη φίλη του με σκοπό να τους ληστέψουν. Ωστόσο, συνεπλάκησαν και κατά την διάρκεια της πάλης, εκείνος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό.

Οι γονείς του άτυχου φοιτητή ήρθαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι με έναν από τους δολοφόνους του γιου τους. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος, δεν ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, παρά τις εκκλήσεις του προέδρου της έδρας.

Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών και σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι σκοπός ήταν η ληστεία και όχι η δολοφονία.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, ο 17χρονος την ώρα του φονικού, έψαχνε την τσάντα της κοπέλας του θύματος.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν και οι δυο Γερμανίδες οι οποίες είχαν πέσει θύματα της ίδιας συμμορίας και περιέγραψαν τη σκληρότητα των κακοποιών.

Η μια από τις κοπέλες είχε φωτογραφίσει μάλιστα τους δράστες και αυτή η φωτογραφία αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τους δράστες αφού η ίδια τους αναγνώρισε, βοηθώντας την αστυνομία στη σύλληψη τους.