Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ Facebook: Συναγερμός στις αμερικανικές Αρχές έπειτα από “ύποπτο” πακέτο στα γραφεία του

Facebook: Συναγερμός στις αμερικανικές Αρχές έπειτα από “ύποπτο” πακέτο στα γραφεία του

Facebook

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αμερικανικές Αρχές μετά από πληροφορίες πως στα γραφεία του Facebook στην Καλιφόρνια εντοπίστηκε πακέτο που περιείχε αέριο Σαρίν.

Τη Δευτέρα, δοκιμές ρουτίνας για το σαρίν ανίχνευσαν την παρουσία της ουσίας σε μια τσάντα αλληλογραφίας στα γραφεία των εταιρειών τεχνολογίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης, δήλωσε ένας υπάλληλος του τμήματος πυροσβεστικής της Menlo Park (MPFD) στο Business Insider.

Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στη μονάδα παρακολουθούνται τώρα, αλλά κανείς δεν δείχνει προς το παρόν συμπτώματα έκθεσης, σύμφωνα με τους αξιωματούχους. Ο αξιωματούχος της MPFD δεν μπόρεσε να πει ακριβώς πόσοι άνθρωποι παρακολουθούνταν, αν και άλλες ειδήσεις έδειξαν δύο άτομα .

Το σαρίν είναι οργανική ένωση του φωσφόρου με χημικό τύπο (CH3)2CHO]CH3P(O)F. Είναι διαυγές, άχρωμο, άγευστο και άοσμο υγρό που χρησιμοποιείται ως χημικό όπλο εξαιτίας της δράσης του ως νευροτοξικού παράγοντα. Έχει καταγραφεί ως όπλο μαζικής καταστροφής. Η παραγωγή και αποθήκευση σαρίν είναι παράνομη από την Σύμβαση για την κατάργηση των χημικών όπλων του 1993.