Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ Facebook: Νέο σκάνδαλο για τον κολοσσό

Facebook: Νέο σκάνδαλο για τον κολοσσό

Facebook

Facebook: Συνέχεια στα σκάνδαλα που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του δημοφιλούς social media.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η ιστοσελίδα TechCrunch, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι διέρρευσαν τα στοιχεία 419 εκατομμυρίων χρηστών της, σε έναν σέρβερ ο οποίος ήταν απροστάτευτος! Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από τα 419 εκατομμύρια προφίλ, τα 133 εκατομμύρια ανήκαν σε πολίτες των ΗΠΑ, 50 εκατομμύρια σε Βιετναμέζους και 18 εκατομμύρια σε Βρετανούς.

Η αποκάλυψη ανάγκασε το Facebook το να παραδεχθεί τη διαρροή, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα σχετικά με το ποιος συγκρότησε την επίμαχη βάση δεδομένων και το ποια ήταν τα κίνητρά του.

Εκπρόσωπος της εταιρείας υποστήριξε ότι η διαρροή αφορά συνολικά σε 210 εκατομμύρια χρήστες, καθώς στον αριθμό που μετέδωσε το TechChrunch υπάρχουν διπλοεγγραφές.

Η νέα διαρροή, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα περιστατικών που… αμαυρώνουν την εταιρεία, εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκε με το εργαλείο που απενεργοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2018 στον απόηχο του περιβόητου σκανδάλου.

«Η βάση δεδομένων είναι παλαιά και φαίνεται ότι περιλαμβάνει πληροφορίες που αποκτήθηκαν πριν να κάνουμε αλλαγές το 2018 ώστε να μην έχουν οι χρήστες τη δυνατότητα να εντοπίζουν άλλους χρήστες μέσω των τηλεφωνικών αριθμών τους. Η βάση δεδομένων έχει απενεργοποιηθεί και δεν έχουμε ενδείξεις ότι τέθηκαν σε κίνδυνο λογαριασμοί στο Facebook», αναφέρουν από την εταιρεία.