Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ Facebook: Αύξησε τους χρήστες και τα κέρδη του

Facebook: Αύξησε τους χρήστες και τα κέρδη του

Facebook: Αύξησε τους χρήστες και τα κέρδη του

Παρά τα όσα γίνονται κατά καιρούς γνωστά για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του, όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook, αυξάνοντας σημαντικά τα κέρδη του κολοσσού της τεχνολογίας.

Κατά 9% αυξήθηκαν οι μηνιαίοι χρήστες του Facebook στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Όσοι το χρησιμοποιούν μια φορά μέσα στο μήνα, έφθασαν τα 2,32 δισεκατομμύρια. Την ίδια ώρα, οι καθημερινοί χρήστες έφθασαν τα 1,52 δισεκατομμύρια.

Τα έσοδα του (σχεδόν όλα από διαφήμιση) στο τέταρτο τετράμηνο του 2018 αυξήθηκαν κατά 30%. Συνολικά έφτασαν τα 16,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα κέρδη του διαμορφώθηκαν σε 6,88 δισ. ευρώ ή 2,38 δολάρια ανά μετοχή. Πριν από έναν χρόνο βρισκόταν στα 1,44 δολαρία ανά μετοχή.

Έτσι, οι μετοχές του, κινήθηκαν έντονα ανοδικά μετά την ανακοίνωση, κερδίζοντας σχεδόν 12%. Αξίζει να αναφερθεί ότι από πέρσι τον Ιούλιο, είχαν χάσει σχεδόν το ένα τρίτο της αξίας.

Η αύξηση των χρηστών ήταν σημαντική σε μερικές χώρες όπως Ινδία, Ινδονησία και Φιλιππίνες. Αλλά πολύ πιο μικρή σε άλλες (ΗΠΑ). Στην Ευρώπη, όπου οι μηνιαίοι χρήστες είχαν εμφανίσει μείωση σε δύο διαδοχικά τρίμηνα του 2018, ανέκαμψαν φθάνοντας στον αριθμό ρεκόρ των 381 εκατομμυρίων στο τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Σε νέα σημαντική πηγή διαφημιστικών εσόδων εξελίσσεται το Instagram, το οποίο ανήκει στο Facebook, ενώ ο αριθμός εργαζομένων στο Facebook έφθασε τους 35.587 στο τέλος του 2018, αυξημένος κατά 42% σε σχέση με το τέλος του 2017.