Αρχική LIFESTYLE ΓΕΥΣΕΙΣ Εύκολη πεντανόστιμη νηστίσιμη μηλόπιτα!

Εύκολη πεντανόστιμη νηστίσιμη μηλόπιτα!

Συνταγή για εύκολη νηστίσιμη μηλόπιτα!

Με αφορμή την έναρξη της περιόδου νηστείας των Χριστουγέννων έχουμε την τέλεια πρόταση για την πιο εύκολη νόστιμη – νηστίσιμη μηλόπιτα.

Υλικά

Για την ζύμη:

  • 300 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
  • 115 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 115 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • κανέλα

Για την γέμιση:

  • 1 κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στα 8
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή (σκούρα)
  • 1/2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Για την ζύμη ζυμώνουμε με τα χέρια όλα τα υλικά μαζί έτσι,μέχρι να σχηματιστεί μία αρκετά μαλακή ζύμη. Εναλλακτικά, τα ζυμώνουμε στο μίξερ με το φτερό. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για την γέμιση επαναλβάνουμε την ίδια διαδικασία όλα τα υλικά σε ενα μπολ και ανακατεύουμε εως ότου να ομοιογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο πάχους 4 χλστ. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. στη λαμαρίνα του φούρνου και μεταφέρουμε στο εσωτερικό του το ένα φύλλο ζύμης. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα των μήλων. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και πιέζουμε περιφερειακά να κολλήσει με τη ζύμη στα πλαϊνά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 50-60 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη.

Για πιο όμορφη διακόσμηση της τάρτας μπορούμε να χωρίσουμε το δεύτερο κομμάτι της ζύμης σε λωρίδες και να τις απλώσουμε χιαστί πάνω απο τη γέμιση.

Καλή επιτυχία!