Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του κτηνοτρόφου στο Κορωπί: Δράστης ο Αφγανός με τους...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του κτηνοτρόφου στο Κορωπί: Δράστης ο Αφγανός με τους πυροκροτητές

Εξιχνιάστηκε η φρικτή δολοφονία σε βάρος ενός 71χρονου κτηνοτρόφου στην θέση Πράρι Πατήματος που έγινε στο προαύλιο της στάνης του στα μέσα του περασμένου Δεκέμβριου και δράστης προκύπτει πως ήταν ο Αφγανός που πρόσφατα συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική με τους 78 πυροκροτητές στην κατοχή του.

Ο 71χρονος είχε φύγει από το προηγούμενο βράδυ που βρέθηκε νεκρός, για την στάνη του και θα επέστρεφε το πρωί στο σπίτι του. Το θύμα είχε μεταβεί στην στάνη του οπλισμένος γιατί τον τελευταίο καιρό την εντόπιζε συχνά παραβιασμένη και έλειπαν πράγματα, με αποτέλεσμα σε μία ακόμα «επίσκεψη» του Αφγανού, να του αρπάξει το όπλο ο δράστης και να τον εκτελέσει, κάτι που βεβαίως ο ίδιος αρνείται κάθετα.

Καθώς οι ώρες άρχισαν να περνούν, η οικογένειά του ανησύχησε το μεσημέρι και πήγαν στο σημείο για να δουν τι συμβαίνει.

Τότε αντίκρισαν νεκρό τον άνθρωπό τους στο προαύλιο της στάνης και με μία σφαίρα από κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι.

Σε κατάσταση σοκ, κάλεσαν τις Αρχές και σύντομα στο σημείο κλήθηκε κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και ιατροδικαστής.

Από την νεκροψία-νεκροτομή ο χρόνος θανάτου του θύματος τοποθετήθηκε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου, ενώ στο σημείο εντοπίστηκε και ένας μοναδικός κάλυκας κυνηγετικού όπλου που μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., μαζί με το κυνηγετικό όπλο του θύματος που επίσης βρέθηκε στο σημείο και προέκυψε πως ήταν το όργανο του φόνου.

Τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ενημέρωσαν αρχικά προφορικά την Αντιτρομοκρατική και στη συνέχεια επισήμως το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, πως το DNA του Αφγανού που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική στον λόφο του Λυκαβηττού στις 27 Ιανουαρίου, γιατί είχε πάνω του 78 πυροκροτητές, βρέθηκε σε διάφορα σημεία στο κυνηγετικό όπλο του δολοφονημένου κτηνοτρόφου στο Κορωπί.

Συγκεκριμένα, το DNA του βρέθηκε στην σκανδάλη, στον αορτήρα και στον προφυλακτήρα της κάνης του κυνηγετικού όπλου του ηλικιωμένου, δηλαδή σε όλα τα σημείο που προδίδουν θέση σκόπευσης και πυροδότησης. Ο Αφγανός που ισχυρίζεται πως είναι 19 ετών για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης είναι ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές του Αυλώνα, ενώ οι Αρχές εκτιμούν πως είναι άνω των 30 ετών και δεν αποκλείεται να ζητηθεί επιστημονική πραγματογνωμοσύνη και ακτινογραφία παλάμης για να διαπιστωθεί η πραγματική του ηλικία.

Το κίνητρο της δολοφονίας έχει επίσης αποσαφηνιστεί σε ικανό βαθμό, αφού όπως προκύπτει ο Αφγανός επισκεπτόταν συχνά την περιοχή και ίσως να ήταν εκείνος που έκλεβε τον κτηνοτρόφο. Την ημέρα εκείνη που πήγε να φυλάξει την στάνη του ο άτυχος κτηνοτρόφος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να του πάρει το όπλο και να τον εκτελέσει με μία βολή στο κεφάλι.

Σε ό,τι αφορά τους 78 πυροκροτητές ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τους βρήκε πεταμένους σε έναν κάδο και τους πήρε για να τους πουλήσει σε τυχόν ενδιαφερόμενους στα Εξάρχεια, ωστόσο οι Αρχές δεν τον πιστεύουν και καθώς προκύπτει να πραγματοποιούσε εξορμήσεις για κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Κορωπίου θεωρούν ότι δεν τους βρήκε απλά, αλλά τους έκλεψε από κάποιο από τα λατομεία της περιοχής και πως ο σκοπός του για μεταπώλησή τους ισχύει.

Άλλωστε από την πρώτη στιγμή στην Αντιτρομοκρατική κρατούσαν τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο ένας τρομοκράτης θα τραβούσε πάνω του τόσο τα βλέμματα όσο φρόντισε εκείνος να πράξει.

Όλα εκτυλίχθηκαν, όταν ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στον λόφο του Λυκαβηττού κάλεσε την Αστυνομία, γιατί ο νεαρός Αφγανός που κουβαλούσε την τσάντα με τους πυροκροτητές στην Αθήνα, είχε γευματίσει στο εστιατόριο του και αρνούνταν να πληρώσει τον λογαριασμό.

Άντρες της Άμεσης Δράσης έφτασαν στο σημείο και κατά τη διάρκεια του σωματικού ελέγχου, εντόπισαν τους πυροκροτητές στην κατοχή του Αφγανού, με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν αμέσως και να ενημερώσουν την Αντιτρομοκρατική που στη συνέχεια ανέλαβε την έρευνα.

Από τη δακτυλοσκόπηση του προέκυψε ότι είχε αιτηθεί ασύλου, που του είχε χορηγηθεί προσωρινά, μέχρι την τελεσίδικη εξέταση του αιτήματος που ήταν αρνητική. Σε γενικές γραμμές ο κατηγορούμενος παραμένει μη συνεργάσιμος με τις Αρχές τόσο για τον φόνο που διέπραξε όσο και για το ζήτημα με τους πυροκροτητές.

Για την εξιχνίαση της δολοφονίας του άτυχου κτηνοτρόφου, αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.