Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ετσι έπιασε η ΕΛ.ΑΣ. τον ληστή των ΕΛΤΑ Βιλίων -Φωτό του σπιτιού...

Ετσι έπιασε η ΕΛ.ΑΣ. τον ληστή των ΕΛΤΑ Βιλίων -Φωτό του σπιτιού που κρυβόταν στο Χαϊδάρι

Χαϊδαρίου

Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στην περιοχή του Χαϊδαρίου, ο 40χρονος επικίνδυνος ληστής των ΕΛΤΑ στα Βίλια, ο οποίος είχε δραπετεύσει τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου από τα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Ο 40χρονος Αλβανός δραπέτης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε βρει καταφύγιο σε σπίτι συγγενών του, στην οδό Σωκράτους στο Δάσος Χαϊδαρίου.

Αστυνομικοί έζωσαν από κάθε πλευρά την περιοχή όπου είχαν την πληροφορία πως είχε βρει καταφύγιο ο δραπέτης, ώστε να μην του αφήσουν κανένα περιθώριο διαφυγής.

Ο 40χρονος βρισκόταν στο ισόγειο διώροφου του κτιρίου μαζί με τη μητέρα του και έναν ακόμη άνδρα. Οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν στο σπίτι. Ο 40χρονος δραπέτης αιφνιδιάστηκε και δεν προέβαλε την παραμικρή αντίσταση κατά τη στιγμή της σύλληψής του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Η μητέρα του και το τρίτο πρόσωπο που ήταν μέσα στο σπίτι επιχείρησαν να φύγουν αλλά ακινητοποιήθηκαν και αυτοί.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν το διαμέρισμα για τυχόν επιπλέον στοιχεία και χρήματα που μπορεί να κρύβει εκεί ο ληστής.

Το χρονικό

Ο ληστής είχε αποδράσει τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης από τα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττική κόβωντας με σύρμα το εξωτερικό κάγκελο και ξεκολλώντας το εσωτερικό που ήταν κολλημένο πάνω στο σοβά. Οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει, τότε, να αποτρέψουν απλά την απόδραση του δεύτερου ληστή που είχε συλληφθεί και βρισκόταν στο κελί.

Ο 40χρονος Αλβανός κρατούνταν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής καθώς είχε συλληφθεί στις 27 Νοεμβρίου για την ένοπλη ληστεία που είχε διαπράξει με άλλους δύο συνεργούς του στα ΕΛΤΑ Βιλίων Αττικής. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος ληστής είχε τραυματιστεί κατά την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικό που τον κυνηγούσε για να τον συλλάβει.