Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΤ: “Ναι” της κυβέρνησης για νέο deal με την Super League

ΕΡΤ: “Ναι” της κυβέρνησης για νέο deal με την Super League

Superleague

Πέρα από τον ΠΑΟΚ, οι αγώνες του οποίου ήταν ήδη γνωστό ότι θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ, η δημόσια τηλεόραση θα μεταδώσει και το σύνολο τον αγώνων της ΑΕΚ και του ΟΦΗ στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Super League.

Αυτή είναι η επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, μετά την ειδική σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή για το θέμα παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, εγκρίθηκαν και οι δεσμεύσεις της ΕΡΤ προς τις ομάδες της νεοσύστατης Super League 2, όπερ σημαίνει ότι το εν λόγω ζήτημα έχει πλέον διευθετηθεί και δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη για την έναρξη του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.

Πάντως όλα θα γίνουν μετά τις εκλογές και η ευθύνη θα πέσει στην επόμενη κυβέρνηση αλλά το Μαξίμου φρόντισε με την σημερινή απόφαση να φέρει τελεσμένα γεγονότα μοιράζοντας κρατικό χρήμα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, η συμφωνία της κρατικής τηλεόρασης με τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη είναι ύψους 9,5 εκατ. ευρώ ετησίως για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων των νταμπλούχων Ελλάδας τα επόμενα τρία χρόνια. Κατά πληροφορίες, ανάλογο ποσό θα πάρει και η ΑΕΚ, προκειμένου να “μετακομίσει” από τη NOVA στην ΕΡΤ. Η συμφωνία με τον ΟΦΗ, δε, φέρεται να ανέρχεται σε ένα ποσό της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Υπουργείου:

“Πραγματοποιήθηκε σήμερα 5.7.2019 παρουσία του Πρωθυπουργού ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νικόλαος Παππάς, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Ιωάννης Δρόσος.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι συνεργασίες της ΕΡΤ με ομάδες της Super League 1 και Super League 2. Η ΕΡΤ προσφέρει στο ελληνικό κοινό δωρεάν πρόσβαση στο λαοφιλέστερο αθλητικό προϊόν. Μετά μάλιστα την αναδιάρθρωση των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων και την εισαγωγή αγώνων play off και play on, το πρωτάθλημα της Super League 1 αποκτά ακόμη μεγαλύτερο αθλητικό και τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

Στη συνάντηση εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ έναντι της Super League 2. Επίσης, αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση. Για όλες τις περιπτώσεις ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ, σε συνεδρίασή του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες”.