Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΠΟ: Η Επιτροπή δεοντολογίας αποφάσισε υποβιβασμό ΟΦΗ και Αιγινιακού!

ΕΠΟ: Η Επιτροπή δεοντολογίας αποφάσισε υποβιβασμό ΟΦΗ και Αιγινιακού!

ΕΠΟ: Η Επιτροπή δεοντολογίας αποφάσισε υποβιβασμό ΟΦΗ και Αιγινιακού!

Τον υποβιβασμό του ΟΦΗ και του Αιγινιακού αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Έφεση θα υποβάλει η κρητική ομάδα.

Απόφαση σοκ για τον ΟΦΗ, καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, αποφάσισε τον υποβιβασμό της κρητικής ομάδας, αλλά και του Αιγινιακού.

Οι δύο σύλλογοι, αντιμετώπιζαν την κατηγορία της χειραγώγησης του μεταξύ τους αγώνα, στις 12 Νοεμβρίου του 2017. Οι Κρητικοί είχαν κερδίσει με το ευρύ 6-0.

Σύμφωνα με την απόφαση οι ομάδες υποβιβάζονται σε Football League και Γ’ Εθνική, αντίστοιχα. Επίσης, θα ξεκινήσουν το επόμενο Πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, ενώ θα πληρώσουν πρόστιμο 300.000 ευρώ η καθεμιά.

Επιπλέον, βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης και στους πρώην προέδρους τους. Στον Τόσο ο πρώην διοικητικός ηγέτης του ΟΦΗ, Φ. Τσάλος, όσο και του Αιγινιακού, Γ. Νιώπα, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 60.000 ευρώ και εφ’ όρου ζωής απαγόρευσης με το ποδόσφαιρο και εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές Β. Λιόλιο, Θ. Τόλιο και Π. Γιατζιτζόγλου, θα πληρώσουν πρόστιμο 5.000 ευρώ. Επίσης, τιμωρήθηκαν με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 10 χρόνια.

Με πρόστιμο 10.000 και τις ανωτέρω απαγορεύσεις εφ’ όρου ζωής, τιμωρήθηκε και ο Αλ. Μαχαιρίδης.

Αντίθετα, απαλλάχθηκε ο πρώην παράγοντας του ΟΦΗ, Γ. Πηρουνάκης.

Η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη, αφού οι δύο ομάδες έχουν το δικαίωμα έφεσης και αναμένεται να το ασκήσουν.