Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Επιβεβαίωση Τζανακόπουλου για τις προσλήψεις στο δημόσιο

Επιβεβαίωση Τζανακόπουλου για τις προσλήψεις στο δημόσιο

Τζανακόπουλο

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, επιβεβαίωσε ότι μετά τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας, για τους κληρικούς, ανοίγει ο δρόμος για 10.000 προσλήψεις στο δημόσιο.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, επιβεβαίωσε ότι ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις στο δημόσιο, μετά τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας.

“Με τη συμφωνία αυτή απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων”, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συνεχίζοντας, τόνισε: «Έχουμε καταφέρει μια τη συμφωνία με τους θεσμούς, το ένα προς ένα. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να συμπληρώσουμε αυτές τις θέσεις για να καλύψουμε ανάγκες του ελληνικού κράτους.

Ούτως ή άλλος προγραμματίζονται προσλήψεις. Και γιατρών και εκπαιδευτικών. Σκοπεύουμε να μονιμοποιήσουμε τους ανθρώπους που δουλεύουν στο βοήθεια στο σπίτι, αλλά και 4.000 εκπαιδευτικούς”.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι: “Δεν μπορούν να γίνουν μέσα στο 2019. Oι 10.000 θέσεις θα αφορούν την περίοδο από το 2020 και μετά”.

“Ιστορική συμφωνία”

Για τη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, είπε: “Ανακοίνωσαν χθες την πρόθεση τους να προτείνουν μια ιστορική Συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας η οποία θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό των σχέσεων μεταξύ τους.

Στόχος της πρότασης είναι να θέσει το πλαίσιο διευθέτησης ιστορικών εκκρεμοτήτων.

Για πρώτη φορά από συστάσεως ελληνικού κράτους το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας επιχειρείται να επιλυθεί όχι με μονομερείς ενέργειες αλλά με συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας σε ισότιμη βάση μετά από ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Αυτή η ιστορική πρωτοβουλία διευθετεί μια από τις πιο περίπλοκες νομικές και πραγματικές εκκρεμότητες. Ίσως την πιο περίπλοκη στην ιστορία του ελληνικού κράτους”.

“Η αναθεώρηση του Συντάγματος απαιτεί υπευθυνότητα”

Τέλος, για την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, δήλωσε: “Η αναθεώρηση του Συντάγματος, ως μια κορυφαία θεσμική και κοινοβουλευτική πρωτοβουλία απαιτεί υπευθυνότητα και καθαρές τοποθετήσεις επί της ουσίας των θεμάτων. Ό,τι δηλαδή δεν έχει πράξει μέχρι στιγμής η Νέα Δημοκρατία και ο κος Μητσοτάκης.

H αμφίσημη στάση του σχετίζεται με την αμηχανία του μπροστά στην πρόταση για την τροποποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος και την ενδόμυχη επιθυμία του να μην καταργηθεί η σύντομη παραγραφή για τα ποινικά αδικήματα των υπουργών”.