Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Επίθεση στον δήμαρχο Ελευσίνας: Ακαταλόγιστο θα επικαλεστεί ο συμβασιούχος

Επίθεση στον δήμαρχο Ελευσίνας: Ακαταλόγιστο θα επικαλεστεί ο συμβασιούχος

Επίθεση στον δήμαρχο Ελευσίνας: Ακαταλόγιστο θα επικαλεστεί ο συμβασιούχος

Αν και ο ίδιος ζήτησε σήμερα από το δικαστήριο να γίνει η δίκη του, η έδρα προχώρησε στην αναβολή της προκειμένου να προσέλθει και να εξεταστεί ως μάρτυρας ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, κρίνοντας ότι είναι «κρίσιμη η κατάθεση του θύματος για να εξακριβωθεί η νοητική κατάσταση του κατηγορουμένου την ώρα της επίθεσης».

Ο δήμαρχος Ελευσίνας δεν εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο, καθώς, συνεχίζει να νοσηλεύεται, ενώ στην κατάθεση του στην αστυνομία φέρεται να έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη και τιμωρία του ανθρώπου που τον τραυμάτισε.

Ακαταλόγιστο αναμένεται να επικαλεστεί ο συμβασιούχος

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του κατηγορούμενου -όταν τελικά δικαστεί- αναμένεται να επικαλεστεί ακαταλόγιστο για την πράξη του.

«Φροντίστε μέχρι να γίνει η δίκη σας να έχετε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα» τον προέτρεψε σήμερα η πρόεδρος του δικαστηρίου. Το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης, πάντως, για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης δεν έγινε δεκτό.

Ο 35χρονος φέρεται ότι θα υποστηρίξει ότι δεν είχε «προηγούμενα» με τον δήμαρχο Ελευσίνας, ούτε ήταν δυσαρεστημένος με την επερχόμενη λήξη της σύμβασής του, αλλά ότι «έκανε, το έκανε σε μία στιγμή παροξυσμού και ζητάει συγνώμη».

Υπενθυμίζεται ότι ο συμβασιούχος αντιμετωπίζει τα πλημμελήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Πάντως το δικαστήριο δεν έκανε σήμερα δεκτό το αίτημα της εισαγγελέως της έδρας η οποία εισηγήθηκε να διαβιβαστεί η δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου ο κατηγορούμενος να διωχθεί για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ο συμβασιούχος θα δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

ΠΗΓΗ: newsit