Αρχική Exclude Επιστολή στήριξης Πομπέο σε Μητσοτάκη

Επιστολή στήριξης Πομπέο σε Μητσοτάκη

Μητσοτάκης

Επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, όπως γνωστοποίησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Η είδηση έγινε γνωστή το μεσημέρι της Τρίτης από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Αναμένονται νεότερα για το περιεχόμενο της επιστολής σε λίγη ώρα στην ενημέρωση των συντακτών που θα κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε κ. Δένδιας, η επιστολή αναφέρει πως οι ΗΠΑ «είναι προσηλωμένες στην διατήρηση της ευημερίας, της ασφάλειας και της δημοκρατίας στη χώρα μας».

Μάλιστα, σε δεύτερο σημείο η επιστολή αναφέρει πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτές τις προοπτικές στη χώρα μας.

Πέτσας: Οι σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας είναι στο καλύτερο επίπεδο
«Η επιστολή που έστειλε ο κ. Πομπέο στον Κυριάκο Μητσοτάκη επιβεβαιώνει ότι οι σχέσεις Ελλάδας- ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, παρουσιάζοντας την επιστολή κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον κυβερνηστικό εκπρόσωπο, οι ΗΠΑ στην επιστολή αυτή υπογραμμίζουν ότι παραμένουν δεσμευμένες να στηρίξουν την ευημερία, την ασφάλεια και την δημοκρατία στην Ελλάδα, μιλούν για υποχρέωση επίλυσης διαφορών με ειρηνικά μέσα και αποφυγή προκλητικών ενεργειών.

Στην ίδια επιστολή, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα ως σύμμαχο, ως κλειδί και ως κρίσιμο παίκτη στην ανατολική Μεσόγειο.

Η επιστολή είναι το επιστέγασμα της εξαιρετικής επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας, ενώ όπως είπε είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους απαξίωσαν τα αποτελέσματα αυτής της επίσκεψης.

Δείτε την επιστολή εδώ