Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Επίσημα στα… χέρια του Μαρινάκη η Νότιγχαμ Φόρεστ

Επίσημα στα… χέρια του Μαρινάκη η Νότιγχαμ Φόρεστ

Μαρινάκης:

Η Νότιγχαμ Φόρεστ, ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο νέος της ιδιοκτήτης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα έχει στο πλευρό του τους Σωκράτη Κομινάκη και Γιάννη Βρέντζο.

Είναι πλέον επίσημο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, με τον Φαουάζ Αλ Χασάουι. Στα 50 εκατομμύρια ευρώ φέρεται να “έκλεισε” το deal, το οποίο ενέκρινε η αγγλική Football League. Διοικητικό πόστο στην ομάδα θα έχουν και οι Σωκράτης Κομινάκης και Γιάννης Βρέντζος, με τον δεύτερο να αποχωρεί από τον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση του αγγλικού συλλόγου

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ ανακοινώνει την απόκτηση των μετοχών από την κοινοπραξία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενός Έλληνα εφοπλιστή, επιχειρηματία και ο ιδιοκτήτης των πρωταθλητών Ελλάδας, του Ολυμπιακού, και του Σωκράτη Κομινάκη, ενός Έλληνα επιχειρηματία και επενδυτή, που προηγουμένως διετέλεσε ανώτερο στέλεχος σε πολλές πολυεθνικές εταιρείες.

Η ολοκλήρωση της αγοράς του 100% των μετοχών της ομάδας, προκύπτει και από τον έλεγχο της Football League στο επιχειρηματικό πλάνο που κατατέθηκε για την ομάδα. Η Football League διενήργησε ένα τεστ Ιδιοκτητών και Διευθυντών και κατέληξε ότι κανένα από τα πρόσωπα που σχετίζονται δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη δοκιμασία.

Οι ιδιοκτήτες δημιούργησαν μια αγγλική εταιρεία, τη NF Football Investments Ltd., για να παρέχει πλήρη διαφάνεια, όταν απέκτησαν τις μετοχές, που προηγουμένως άνηκαν στην οικογένεια, Αλ Χασάουι από το Κουβέιτ.

Οι ιδιοκτήτες δημιούργησαν μια αγγλική εταιρεία, τη NF Football Investments Ltd., για να παρέχει πλήρη διαφάνεια, όταν απέκτησαν τις μετοχές, που προηγουμένως άνηκαν στην οικογένεια, Αλ Χασάουι από το Κουβέιτ.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ως ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ, στο επίσημο site της ομάδας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, προανήγγειλε την παραμονή του νυν τεχνικού της Φόρεστ, Μαρκ Γουόρμπαρτον, ενώ ανακοίνωσε και την επέκταση της συνεργασίας με τον αθλητικό διευθυντή, Φραν ΜακΠάρλαντ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Μαρινάκης

“Πρόθεση μας είναι να διατηρήσουμε τη Νότιγχαμ εντελώς συνδεδεμένη με την κουλτούρα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Είμαστε περήφανοι για την έναρξη της συνεργασίας μας με Νίκολας Ράνταλ, έναν από τους καλύτερους δικηγόρους με ειδίκευση τον αθλητικό τομέα, στο διοικητικό μας συμβούλιο. Ξέρει την βιομηχανία του ποδοσφαίρου όσο λίγοι άλλοι και δέχθηκε να έρθει κοντά μας ως πρόεδρος του συλλόγου.

Ο,τι έχουμε πετύχει σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο με τον Ολυμπιακό, θέλουμε να το επαναλάβουμε με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Η Φόρεστ είναι μία απ’τις παλαιότερες ομάδες της Αγγλίας, με υπερήφανη ιστορία υπεροχής στην Αγγλία και στην Ευρώπη.

Ο στόχος μας είναι να φέρουμε πίσω της μέρες της δόξας. Είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου μέχρι το μεδούλι, αγαπάμε και ξέρουμε το παιχνίδι. Η ομάδα μας έχει αποδείξει πως ξέρουμε πως να φέρνουμε την επιτυχία στο ποδόσφαιρο με το να κερδίζουμε το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο με τον Ολυμπιακό.

Θέλουμε να αναβιώσουμε τις παλιές επιτυχίες της Νότιγχαμ και είμαστε αφοσιωμένοι μακροπρόθεσμα. Αυτό που χρειάζεται ο σύλλογος είναι μια στιβαρή διοίκηση, δοκιμασμένη στον χρόνο και πάνω απ’ όλα το καλύτερο ποδοσφαιρικό μάνατζμεντ και ρόστερ.

Θα δώσουμε τον Μαρκ και το επιτελείο του τον χρόνο που χρειάζεται να χτίσουν την ομάδα από την αρχή, δημιουργώντας τις συνθήκες για την επιτυχία. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι συμφωνήσαμε στην επέκταση του συμβολαίου με τον Φραν ΜακΠάρλαντ, Αθλητικό Διευθυντή της ομάδας”.