Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Επίδομα ενοικίου: Τα ποσά, οι περιoρισμοί – Ανοίγει η πλατφόρμα

Επίδομα ενοικίου: Τα ποσά, οι περιoρισμοί – Ανοίγει η πλατφόρμα

επίδομα

Η ώρα για το επίδομα ενοικίου έφτασε καθώς από αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα (www.epidomastegasis.gr).

Όσοι το εξασφαλίσουν θα εισπράξουν αναδρομικά χρήματα για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους μέσα στον Απ΄ριλιο.

Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή και τον Απρίλιο. Ειδικά για μονογονεϊκές οικογένειες, οι αιτήσεις υα υοβληθούν σε δήμους ή τα κέντρα κοινότητας. Από 70-210 ευρώ θα εισπράξουν οι δικαιούχοι με βασικά κριτήρια τα μέλη της οικογένειας και την περιουσία. Φυσικά, το ποσό δεν θα υπερβαίνει το ενοίκιο που καταβάλλεται.

Για να εγκριθεί το επίδομα θα πρέπει να είναι δηλωμένη η κατοικία να είναι η κύρια μισθωμένη για τη διαμονή. Το νοικοκυριό να έχει εισόδημα έως 7.000 ευρώ με προσαύξηση κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος. Αν η οικογένεια είναι μονογονεϊκή τότε για το πρώτο ενήλικο μέλος, το επίπεδο προσαυξάνεται κατά 3.500 ευρώ. Το ίδιο ποσό εισπράττεται και για κάθε απροστάτευτο/α τέκνο/α ορίζεται με το συνολικό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 21.000 ευρώ ετησίως.

Για τα περιουσιακά κριτήρια ορίζεται η συνολική περιουσία στα 120.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό. Για κάθε επιπλέον μέλος η προσαύξηση είναι 15.000 ευρώ μέχρι τα 180.000 ευρώ. Αντιστοίχως οι καταθέσεις ή μετοχές, ομόλογα κ.λ.π. κυμαίνονται από 7.000 έως 21.000 ευρώ.