Αρχική Exclude Επίδομα 400 σε μακροχρόνια άνεργους – Πότε θα δοθεί και ποιοι το...

Επίδομα 400 σε μακροχρόνια άνεργους – Πότε θα δοθεί και ποιοι το δικαιούνται

συντάξεις

Επίδομα 400 σε μακροχρόνια άνεργους – Πότε θα δοθεί και ποιοι το δικαιούνται

Επίδομα 400 σε μακροχρόνια άνεργους – Πότε θα δοθεί και ποιοι το δικαιούνται. Ύστερα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης για γενικό Lockdown ως τις 30 Νοεμβρίου στη χώρα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ποια είναι τα οικονομικά μέτρα στήριξης.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το μήνα Νοέμβριο όσοι εργαζόμενοι τεθούν σε αναστολή θα λάβουν επίδομα 400€ το οποίο αναμένεται να δοθεί με το ίδιο μοντέλο που είχε ακολουθηθεί και τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα: «το συγκεκριμένο μέτρο πολιτικής αφορά σε περίπου 130.000 άνεργους συμπατριώτες μας, που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου μετά την 1η Μαρτίου 2020. Το κόστος υπολογίζεται στα 50 εκατ. ευρώ».

Αφορά εκείνους όπου απόκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια άνεργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας.

Η καταβολή των 400 ευρώ θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ:

  • Για όσους ανέργους έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές (όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ.) και δεν θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, δεν πρέπει να προβούν σε καμία ενέργεια.
  • Για όσους ανέργους έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές και θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, θα καταχωρίσουν εντός ορισμένης προθεσμίας τα στοιχεία τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα λειτουργήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.
  • Για όσους ανέργους ΔΕΝ έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές, θα καταχωρίσουν εντός ορισμένης προθεσμίας τα στοιχεία στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Υπενθυμίζεται πως η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.