Αρχική CULTURE Ένα κορίτσι για δύο: Ποια ντουμπλάρει τη Ζωή Λάσκαρη

Ένα κορίτσι για δύο: Ποια ντουμπλάρει τη Ζωή Λάσκαρη

Ένα κορίτσι για δύο

Ένα κορίτσι για δύο. Είναι η ελληνική κωμωδία του 1963 της Φίνος Φιλμ σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Ταινία βασισμένη στο θεατρικό έργο των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη «Ερωτευθείτε, παρακαλώ».

Ένα κορίτσι για δύο. Η ταινία στην οποία βλέπουμε σε κωμωδία τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Επίσης, τον Κώστα Βουτσά, φυσικά τη Ζωή Λάσκαρη και τη Ρένα Βλαχοπούλου.

Πλοκή

Ο Κίμων (Αλέκος Αλεξανδράκης) είναι ένας παλαιών αρχών καθηγητής φιλοσοφίας, με αντιλήψεις κατά του γάμου, που ετοιμάζει και βιβλίο στο οποίο υποστηρίζει ότι έρωτας δεν υπάρχει. Ζει με τη χήρα αδελφή του Πολυξένη (Ρένα Βλαχοπούλου) και τον μικρότερο αδελφό του Αριστείδη (Κώστα Βουτσά), έναν τεμπέλη γλεντζέ.

Ο Αριστείδης θέλει να παντρευτεί και θέλει την έγκριση του Κίμωνα. Για να την αποσπάσει, τον καταφέρνει να προσλάβει ως γραμματέα του, την κοπέλα που θέλει να παντρευτεί, τη Μυρτώ (Ζωή Λάσκαρη), που τραγουδάει σε νυχτερινά κέντρα. Κίμωνας και Μυρτώ ερωτεύονται ο ένας τον άλλο.

Η Ινώ (Μάρθα Καραγιάννη) που κρυφά είναι ερωτευμένη με τον Αριστείδη, θα παρέμβει και ο Κίμων με τη Μυρτώ θα παντρευτούν. Όπως επίσης και η Ινώ με τον Αριστείδη. Αλλά και η Πολυξένη θα ξαναπαντρευτεί τον Προκόπη (Γιάννη Βογιατζή), τον χήρο ιδιοκτήτη του καθαριστηρίου της γειτονιάς, ο οποίος την περιτριγύριζε.

Tην ντουμπλάρει φωνητικά

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Finos Film διαβάζουμε ότι «Ο Γιάννης Δαλιανίδης συγκεντρώνει την “εθνική ομάδα” της Finos Film, βάζοντας ακόμα και την Ρένα Βλαχοπούλου σε δεύτερο ρόλο, για να ενδυναμώσει την ταινία.

Στα δύο τραγούδια που φαίνεται να τραγουδάει η Ζωή Λάσκαρη στο νυχτερινό κέντρο, την ντουμπλάρει φωνητικά η δημοφιλής τραγουδίστρια της εποχής Νέλλη Μάνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χορογραφία της Μάρθας Καραγιάννη σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Γιάννη Δαλιανίδη».

Η σύζυγος του Άλκη Στέα

Όσον αφορά της Νέλλη Μάνου, η οποία ντουμπλάρει τη Ζωή Λάσκαρη είναι τραγουδίστρια του μοντέρνου τραγουδιού των ελληνικών ’60s. Συνεργάστηκε με συνθέτες όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός. Είναι κυρίως γνωστή για τα ποπ κομμάτια της εποχής της. Επρόκειτο για καινούργια τραγούδια είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. Ακόμη και διασκευές γνωστών ξένων κομματιών με ελληνικούς στίχους.

Το 1971 γνωρίζεται με τον Άλκη Στέα, παρουσιαστή του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης αλλά και του Πατρινού Καρναβαλιού. Περίπου τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 1975 θα παντρευτούν. Τον επόμενο χρόνο θα αποκτήσουν το μοναδικό τους παιδί. Ουσιαστικά εκεί τελειώνει και η δισκογραφική της πορεία.