Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Εμιλιάνο Σάλα: Συγκίνηση στο Λονδίνο (pic&vid)

Εμιλιάνο Σάλα: Συγκίνηση στο Λονδίνο (pic&vid)

Εμιλιάνο Σάλα

Σε δεύτερη μοίρα πέρασε η αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Κάρντιφ, αφού η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον Εμιλιάνο Σάλα.

Οκτώ ημέρες έχουν περάσει από τότε που χάθηκαν τα ίχνη του αεροπλάνου, που μετέφερε τον Εμιλιάνο Σάλα στο Κάρντιφ. Όπως είναι φυσιολογικό, το περιστατικό αυτό έχει συγκλονίσει την Αγγλία και την Premier League.

Στην αναμέτρηση της Τρίτης (29/01), μεταξύ της Άρσεναλ και της Κάρντιφ, το κλίμα ήταν βαρύ. Η συγκίνηση διάχυτη σε εξέδρες και αγωνιστικό χώρο.

Πριν τη σέντρα, οι αρχηγοί των δύο ομάδων άφησαν λουλούδια στο κέντρο του γηπέδου, προς τιμήν του. Την ίδια ώρα φίλαθλοι κρατούσαν φωτογραφίες του ποδοσφαιριστή της Κάρντιφ και τραγουδούσαν βουρκωμένοι.

Η Κάρντιφ, τον συμπεριέλαβε στην αποστολή, έστω κι αν δεν πρόλαβε να ενσωματωθεί στην ομάδα.

Βλέπετε, η τραγωδία σημειώθηκε τη μέρα που μετέβαινε από τη Γαλλία στην Ουαλία για να ενσωματωθεί στους “bluebirds”, ολοκληρώνοντας τη μεταγραφή του από τη Ναντ. Εκεί, κάπου πάνω από τα στενά της Μάγχης, το όνειρο της συμμετοχής στο καλύτερο Πρωτάθλημα του κόσμου, έσβησε για τον Αργεντινό.

Έκτοτε (από τις 22 Ιανουαρίου) δεν έχει δώσει σημεία ζωής, με τις ελπίδες να βρεθεί ζωντανός να είναι μηδαμινές.

Ωστόσο, το όνομά του θα ακούγεται στα γήπεδα και θα μνημονεύεται πάντα από τους φιλάθλους της ομάδας του. Της Κάρντιφ. Αφού για όλους ο Σάλα αποτελεί πλέον, κομμάτι της ιστορίας της.