Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Έλληνες μαθητές σάρωσαν σε διαγωνισμό της Microsoft

Έλληνες μαθητές σάρωσαν σε διαγωνισμό της Microsoft

Ιδιαίτερα σημαντική διάκριση σημείωσε η ελληνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist, που διεξήχθη πριν από λίγες μέρες στο Ορλάντο των ΗΠΑ. Η 16χρονη Καβαλιώτισσα μαθήτρια, Έφη Ζιώτα, κατάφερε να καταλάβει τη 10η θέση παγκοσμίως και την 3η θέση στην Ευρώπη, μεταξύ ενός εκατομμυρίου παιδιών που συμμετείχαν σε όλες τις προκριματικές φάσεις του διαγωνισμού.

Η ελληνική συμμετοχή κατάφερε να κερδίσει συνολικά 3 θέσεις στην παγκόσμια δεκάδα. Η 16χρονη Έφη Ζιώτα, από την Καβάλα, κατετάγη 10η Παγκοσμίως και 3η στην Ευρώπη στο Microsoft PowerPoint 2013. Ο 14χρονος Παναγιώτης Νικολόπουλος, από την Αθήνα, κατετάγη 10ος Παγκοσμίως και 4ος στην Ευρώπη στο Microsoft Word 2013. Ο 15χρονος Αναστάσιος Μελάς, από τη Σπάρτη, κατετάγη 8ος Παγκοσμίως και 2ος στην Ευρώπη στο Microsoft Excel 2013.

Οι επιτυχίες αυτές που σημείωσαν οι Έλληνες πρωταθλητές αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα αν υπολογίσει κανείς ότι στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οι συμμετοχές ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, και οι υποψήφιοι ηλικίας 13-22 ετών κατάγονται από 116 χώρες.  Στις 25 Μαΐου 2018, έχοντας ήδη καταλάβει την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, η Έφη Ζιώτα είχε μιλήσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή της για τη μεγάλη αυτή εμπειρία που θα ζήσει καθώς ήταν και η πρώτη φορά που θα ταξίδευε εκτός Ελλάδας.

«Τους τελευταίους πέντε μήνες -είπε- μελέτησα πολύ συστηματικά στη σχολή κάτω από την καθοδήγηση του καθηγητή μου, Παναγιώτη Ασλανίδη, που με στήριξε πάρα πολύ σε αυτή την προσπάθεια που κατέβαλα. Σημαντική ήταν όμως και η βοήθεια των γονιών μου, που με παρότρυναν συνεχώς και με ενθάρρυναν να συνεχίσω φτάνοντας μέχρι το τέλος. Ένιωσα πολύ όμορφα».

Στον φετινό παγκόσμιο τελικό συμμετείχαν οι 152 Εθνικοί Πρωταθλητές που ανακηρύχθηκαν από τα αντίστοιχα Εθνικά Πρωταθλήματα. Δείτε τους νικητές στην επίσημη σελίδα του διαγωνισμού.

Ο επόμενος παγκόσμιος διαγωνισμός θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2019 στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.